Pljuštšenko naine: Jevgeni saab Sotši OMil osaleda

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Pljuštšenko koos abikaasa Jana Rudkovskajaga.
Jevgeni Pljuštšenko koos abikaasa Jana Rudkovskajaga. Foto: SCANPIX

Venemaa iluuisutaja olümpiavõitja Jevgeni Pljuštšenko abikaasa Jana Rudkovskaja väitis, et mees saab Sotši olümpiamängudel osaleda, hoolimata Rahvusvahelise Uisuliidu (ISU) võistluskeelust määramata ajaks.

«Kõik saab korda,» seletas produtsent Rudovskaja. «Jevgeni harjutab edasi ja tahab iga hinna eest Sotšis võistelda.» Naine arvas, et mehe osalemine Sotšis on läbirääkimiste küsimus.

Pljuštšenko kauaaegne treener Aleksei Mišin mainis, et neid ootab ISU ametnikega ees oluline kohtumine, kus nad üritavad kompromissile jõuda. «Me ei taha kohtusse minna. Meil on alternatiive, kuidas Jevgeni huve kaitsta, kuid me ei saa neid veel avaldada.»

Ka Venemaa Uisuliidu juht Valentin Pisejev lisas, et ISU keeld ei ole veel lõplik ning ta võib Sotšis jääle saada.

Teatavasti sai Venemaa staariluuisutaja karistuse, kuna osales märtsis ja aprillis šõuvõistlusel, kuigi oli enne seda vigastuse tõttu loobunud MMil võistlemisest, esitades selleks vajaliku arstitõendi. ISU ei lubanud tal siis isegi näidisvõistlustel esineda, kuid sportlane eiras seda nõuet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles