Eesti kohtub Lätiga juba enne EM-turniiri Tbilisis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondis.
Eesti korvpallikoondis. Foto: FOTO: ANDRES HAABU

Eesti meeste korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk kinnitas, et meeskond peab suvel kontrollturniiri Tbilisis. Lähiajal peaks selguma ka koduse turniiri aeg ja vastased.

«Karussell algab ikka juuli alguses, nagu meil tavaks. Aga et finaalturniir on septembris, on meil ettevalmistuseks justkui üks lisakuu,» vahendab korvpalliliidu pressiteade Soku sõnu. «Tänaseks on lukus ka üks kontrollturniir Tbilisis. Kui paika saavad veel mõned kontrollmängud, saame lukku ka koduse turniiri.» (kodune turniir toimub pärast Tbilisi-turniiri – toim.)

Kõnealune turniir Tbilisis toimub 14.-16. augustil ning sellest võtavad meile lisaks osa Gruusia, Itaalia ja Läti – kõik EMil osalevad koondised. Kõik kohtuvad ka omavahel. Lätiga kuulub Eesti teadupärast ka ühte alagruppi.

«Miks Läti? Kuna peame Lätiga EMil alagrupis viimase ehk viienda mängu, ei ole meil selleks hetkeks üksteise ees Riias enam niikuinii mingeid saladusi. Ses mõttes ühinesin Läti kolleegi Ainars Bagatskise seisukohaga ja nii me otsustasimegi, et see kohtumine võib toimuda,» ütles Sokk.

Eesti koondise eelarve EM-finaalturniiri hooajaks on 550-600 000 eurot, tähendas Keio Kuhi, Korvpalliliidu peasekretär. «Mida selle eest saab? Saab rahvuskoondisele väga hea ettevalmistuse, põhjalikuma kui varasemalt. Saame suurema personali, paremate tingimustega koondise koos kõigi abi- ja taustajõududega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles