Mart Meeru lõpetas Dakari ralli ränkraske katse 82. kohaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Meeru 2015. aasta Dakari rallil.
Mart Meeru 2015. aasta Dakari rallil. Foto: Dakar Rally Team Estonia

Dakari maratonralli tänane teine katse pani sõitjad kohe silmitsi ränkraskete oludega, sest läbiti 518 katsekilomeetrit (koos ülesõitudega koguni 625 kilomeetrit) ning temperatuur tõusis San Juanis 42 soojakraadini.

Tänavuse ralli pikimal katsel, mille umbes pooled mootorratturid kurnavate olude tõttu pooleli jätsid, sõitis ainsa eestlasena tänavusel rallil osalev Mart Meeru lõpuni ning sai 82. koha, katseajaks tuli 8 tundi, 42 minutit ja 30 sekundit. Võitjale, Honda tehasesõitjale Joan Barreda Bortile kaotas samuti Hondal sõitev Meeru ligi kolm tundi.

Teise ja kolmanda koha said tänasel katsel portugallased Paulo Goncalves ja Ruben Faria. Autodel võitis tänase katse Nassir Al-Attiyah Minil, üks peamisi võidupretendente Stephane Peterhansel (Peugeot) pidi aga suure osa katsest läbima teise käiguga ning kaotas Al-Attiyahile peaaegu terve tunni. Mitukümmend minutit pidi ka loovutama avakatse järel liidrikohta hoidnud Orlando Terranova (Mini). Teisel-kolmandal kohal on üldarvestuses seega Toyota sõitjad Giniel de Villiers (+7.42) ja Bernhard Ten Brinke (+9.42).

Homme sõidetakse San Juanist Chilecitosse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles