Tipust vanadekoduks ja vastupidi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagi maailma üheks paremaks äärekaitsjaks peetud Patrice Evra müüdi suvel vaid 1,5 miljoni euro eest Manchester Unitedist Torino Juventusesse vanaduspõlve veetma.
Kunagi maailma üheks paremaks äärekaitsjaks peetud Patrice Evra müüdi suvel vaid 1,5 miljoni euro eest Manchester Unitedist Torino Juventusesse vanaduspõlve veetma. Foto: SCANPIX

1980ndatel ja 1990ndatel unistasid jalgpallimaailma suurnimed Itaalia kõrgliigas mängimisest. Kui mehed enam Serie A jaoks piisavalt head ei olnud, siis heideti pilk ka Inglismaa suunas ning mängiti seal veel mõned head aastad. Kaks aastakümmet hiljem on kahe suure jalgpallikantsi rollid aga totaalselt vahetunud.

Itaalia klubijalgpalli allakäigust on räägitud juba aastaid ning viimaste aastate sündmused aina kinnitavad seda suundumust. Mänguliselt ei suuda Itaalia tipud Hispaania, Inglismaa ja Saksamaa tiimidele varasemaga võrreldavat vastupanu enam osutada ning suurte staaride ostmisest peavad nad suu puhtaks pühkima. Nii tuleb neil leppida teisejärguliste leegionäride, juba oma parimate päevade vormi minetanud vanameistrite või noormängijatega, kes väga heaks saades neilt lihtsalt ära ostetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles