Piltuudis: kunagine tippjalgpallur on tundmatuseni muutunud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mido 2010. aastal Inglismaa kõrgliigaklubi West Ham Unitedi särgis.
Mido 2010. aastal Inglismaa kõrgliigaklubi West Ham Unitedi särgis. Foto: SCANPIX

Vaid 30-aastasena mängijakarjäärile joone alla tõmmanud Mido, keda peeti nooruses Egiptuse üheks kõigi aegade paremaks jalgpalluriks, demonstreeris värskel fotol, et tema kunagisest sportlikust vormist pole enam kuigi palju alles.

2013. aastal suvel lõpetamisest teatanud Mido postitas sotsiaalmeediasse foto endast pärast seda, kui ta käis Dubais kohtumas oma endise meeskonna Amsterdami Ajaxiga. Kodumaal Egiptuses treeneri ja telekommentaatorina töötav Mido mängis Ajaxis aastatel 2001-03, käies seejärel suurema eduta läbi pea kõik Euroopa tippjalgpalliliigad.

Andekas, kuid tujuka suhtumise ja käitumise poolest tuntud Mido ei suutnud hoolimata kohatistest eredatest sähvatustest kanda kinnitada ei Hispaanias Celta Vigos, Prantsusmaal Marseille's, Itaalias AS Romas ega ka Inglismaal, kus ta kuulus järgemööda nii Tottenham Hotspuri, Middlesbrough', Wigani kui ka West Ham Unitedi ridadesse. 2011. aastal naasis Mido kodumaale Zamaleki klubisse, mängis veel 2013. aastal ühe mängu Inglismaa esiliigaklubi Barnsley eest, kuid kuulutas sama aasta suvel oma karjääri lõppenuks.

Egiptuse koondist jõudis Mido esindada 51 korda ja lüüa 20 väravat, ent tema koondisekarjääri kurikuulsaim episood pärineb kahtlemata 2006. aasta Aafrika Rahvuste karikaturniiri poolfinaalist, kui kohtumise lõpus pingile võetud Mido sattus küljejoone juures tulisesse sõnavahetusse peatreeneri Hassan Shehataga. Alaliit karistas Midot sobimatu käitumise eest poole aasta pikkuse koondises mängimise keeluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles