Aasta parimaks takistussõitjaks valiti Tiit Kivisild

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Kivisild
Tiit Kivisild Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Eesti Ratsaspordi Liit tunnustas eile õhtul möödunud hooaja edukamaid sportlasi. Parimaks takistussõitjaks kuulutati teist aastat järjest Tiit Kivisild, kelle eelmise aasta põhihobune Cinnamon pärjati ka aasta hobuse tiitliga. Parima koolisõitja autasu sai maailmameistrivõistlustel Eestit esindanud Grete Püvi (end Barake). 

Ratsaliidu punktitabelite põhjal takistussõidu noorte klassi parimaks tunnistati Eesti meistrivõistluste kuldmedalist Kristi Luha ja juunioride klassi parimaks sportlaseks kuulutati tänavustel juunioride Euroopa meistrivõistlustel osalenud Meriel Isok. Parim poniklassi esindaja möödunud hooajal oli My Relander, kes võistles esimese Eesti poniratsutajana Iirimaal poniratsanike EMil.

Koolisõidus anti parima noorte ja juunioride klassi sportlase autasu Eesti meistrivõistluste noorte klassi hõbeda ja juunioride klassi pronksmedali omanikule  Marii-Heleen Raidmetsale.  Tänavune poniklassi parim oli terve hooaja jooksul mitmeid häid sooritusi teinud Hanna-Greta Peeters ja lasteklassis tunnustati aasta parimana Balti Liiga lasteklassi üldvõitjat Stella-Marii Tammet.

Parimaks kolmevõistluse seenioriks möödunud hooajal kuulutati teist aastat järjest  Vilvi Laanet. Noorte ja juunioride vanuseklassis pälvis aasta parima kolmevõistleja tiitli Anna-Liisa Raudsepp. Poniklassi sportlastest sai tunnustuse osaliseks tänavune juunioride meister kolmevõistluses Kirkke Eliise Põldsalu.

Kestvusratsutamise seenioride vanuseklassis kuulutati parima sportlase tiitli vääriliseks kehtiv Eesti meister Kairit Järv (end Kalbre), kes oli ühtlasi parim ka noorte arvestuses. Juunioride klassis sai tunnustuse osaliseks Põhja- ja Baltimaade meistrivõistluste võistkondliku ja individuaalse hõbemedali omanik Kaisa Keerd ning poniklassis tuli parimaks Annabel Kaldvee.

Rakendispordis kuulutati lõppenud hooaja parima sportlase vääriliseks hobuserakendite klassis Urmas Saks ning ponirakendite klassis Balti Liiga poniklassi võitja  Riina Rõa.

Aasta parimateks harrastajateks tunnistati takistussõidus Noemi Tuvi,  koolisõidus Maria Peterson ning kolmevõistluses Tiina Hlevnjuk.

Klubisid hinnati sellgi korral igal ratsaspordialal eraldi ja parima tiitel takistussõidus läks ratsaklubile Ruila Tall, koolisõidus Tondi Ratsaspordiklubile, kolmevõistluses Järvamaa ratsaspordiklubile, rakendispordis Liivimaa ratsaspordiklubile ning kestvusratsutamises ratsaspordiklubile Estonian Endurance Riding.

Eriauhindadena anti välja auhinnad viies kategoorias, kus võitja selgitas online-publikuhääletus. Parimaks hobuseks tunnistati ka sellgi aastal takistussõitja Tiit Kivisilla hobune Cinnamon, kes eelmise aasta lõpus Itaaliasse müüdi. Hooaja parimaks treeneriks hääletati Alla Gladõševa, parimaks ametnikuks Ave Talts, parimaks võistluseks Tallinn International Horse Show ning aasta tegijaks Eesti ratsaspordis teist aastat järjest Dina Ellermann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles