Põlva Serviti viigistas Balti liigas tiitlikaitsjaga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti (punamustas vormis) eurosarjas.
Põlva Serviti (punamustas vormis) eurosarjas. Foto: Kristjan Teedema

Eesti klubidel jäi käsipalli Balti liigas täna võit saamata, ent väärtusliku punkti noppis võõrsilt Põlva Serviti, viigistades tiitlikaitsja Minski SKAga 31:31 (13:19). HC Kehra/Horizon Pulp&Paper mängis samuti võõrsil ning jäi Riihimäel alla kohalikule Cocksile 26:30 (13:15).

Balti liiga mulluste finalistide kohtumine Minskis algas võrdsete heitluses, ent võõrustajad kallutasid avapoolaja keskel kaalukausi endi suunas ning SKA läks vaheajale koguni 19:13 eduseisus. Allaandmismõtetega aga Serviti Valgevene reisi ette ei võtnud ja vähendasid teisel kolmveerandtunnil pidevalt vahet, kuni Minski armeelaste kokku kuivas.

Lõpuvile kõlades olid tablool numbrid 31:31, mis tähistas Serviti jaoks esimest viiki Balti liigas pea kahe aasta jooksul. Viimati jagati punktid 2013. aasta märtsis samuti võõrsil Cocksiga. Põlvalaste resultatiiveim oli täna Ardo Puna 7 väravaga. Henri Sillaste ja Kristjan Muuga lisasid 6, Andreas Rikken 4, Pavel Turajev 3, Tõnu Jõks 2 ning Margo Pikksööt, Raiko Rudissaar ja Henri Hiiend 1 tabamuse.

Kehralased läksid Riihimäel küll Jevgeni Buinenko ja Kaspar Leesi visetest vastavalt 1:0 ja 2:1 ette, ent need olid ka viimased eduseisud. Pidevalt tagaajaja osas Jüri Lepa hoolealused kaotasid poolaja 13:15, jõudsid veel 17:17 viigini, ent enda kasuks mängu kallutada ei suutnud.

Eesti meistri poolel viskasid Buinenko ja Marko Slastinovski 7, Kaspar Lees 5, Dmitri Jankovski 4 ja Viktor Skripak 3 väravat. Palju pahandust tegid Kehra vastu Cocksi eestlased – nii Kristo Voika kui Marius Lepa arvele jäi 5 tabamust ning Antti Rogenbaum lisas ühe värava.

Päeva kolmandas mängus alistas Bresti HC Meškov kodusaalis Vilniuse VHC Šviesa 30:24 (13:13). Bresti meeskond tõusis selle võiduga ka Balti liiga uueks liidriks, olles kuue vooruga kogunud 8 punkti. Ülipõnev tabeliseis on aga jätkuvalt, sest vaid punktiga jäävad maha SKA, Cocks ja Serviti ning 6 punkti on tabelis HC Kehra/Horizon Pulp&Paperil.

Pühapäevased mängud Balti Liigas:

12:00   Bresti HC Meškov – Põlva Serviti (Brestis)

15:00   Minski SKA – Vilniuse VHC Šviesa (Minskis)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles