UEFA: Eesti-Itaalia mängul pole lubatud vuvuzelasid puhuda

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastuoluline pill vuvuzela - mõnele meeldib, enamusele ei meeldi
Vastuoluline pill vuvuzela - mõnele meeldib, enamusele ei meeldi Foto: SCANPIX

Euroopa Jalgpalli Liit (UEFA) teatas, et 2010/2011 hooajal pole nende korraldatavatel võistlustel lubatud puhuda Lõuna-Aafrika Vabariigi maailmameistrivõistlustel tuntuks saanud vuvuzela-nimelisi pille.

«Lõuna-Aafrika Vabariigis peetud MMil lisasid vuvuzelad kohalikku atmosfääri, kuid et vältida nendega kaasnevat negatiivset ehk vali müra, ei lubata Euroopa võistlustel pille kasutada. Jalgpalli maagia seisneb emotsioonidel, kus publik saab kaasa elada ja tunda platsil toimuvat, kuid vuvuzelade järjepidev puhumine rikub selle atmosfääri. Negatiivse vältimiseks ning Euroopa jalgpallikultuuri (laulmine, ergutushüüded) hoidmiseks, otsustas UEFA keelata vuvuzelade puhumise,» seisis UEFA avalduses.

See tähendab, et LAVi rahvuspille ei tohi puhuda EM-valikturniiridel, Meistrite liigas, Euroopa liigas ning muudel UEFA korraldatavatel võistlustel.

Seega palub Eesti Jalgpalli Liit  inimestel, kes vuvuzela soetanud, Eesti-Itaalia matšiks pill koju jätta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles