Ferrari tiimijuht: vormel-1 vajab revolutsiooni

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari uus tiimipealik Maurizio Arrivabene.
Ferrari uus tiimipealik Maurizio Arrivabene. Foto: SCANPIX

Ferrari vormel-1 meeskonna uus juht Maurizio Arrivabene kiitis Mercedese tiimi nõustaja Niki Lauda arvamust, et vormel-1 sari vajab muudatusi, kui ei soovita veelgi enam fänne kaotada.

Lauda arvates peaks sari hiljemalt kahe aasta jooksul taas kasutusele võtma 1000-hobujõuliste mootoritega autod. «Niki on klassi priimus, sellal kui mina istun temast umbes neli rida tagapool. Jagan tema arvamust, et vormel-1 peab olema silmapaistvam ja usun, et paraku ongi meie ala juba hakanud fänne kaotama,» sõnas Arrivabene väljaandele Autosport.

Vormel-1 meeskondade liikmed on viimase paari nädala jooksul arutanud, kuidas muudatusi ellu viia. Tiimide juhid peaksid ühise laua taha kogunema veebruari alguses. «Ka mina tahaksin kahe aasta pärast näha autosid, mis inimesi lummavad. Fännid peaksid autodele lähemale pääsema, samuti peaksid autod olema esteetiliselt ligitõmbavamad ja ehk isegi tegema häält, mis paneks kuklakarvad püsti tõusma. Las nad olla nagu hevimetali ansambel!» pakkus Arrivabene. «Nii olid asjad ajal, kui Niki veel ise sõitis ja mina pigistasin lummatud fännina peos rajapiletit.»

Arrivabene arvates ei piisa aga üksikutest muudatustest, vaid vaja on revolutsiooni. «Rohkem võimsust, suuremad kiirused – see ei tähenda tingimata suuremat kütusekulu, aga kulusid saame kokku hoida ka nendelt komponentidelt, mis avalikkust nii väga ei huvita,» pakkus Arrivabene. Lisaks peaksid sõitjad tema arvates olema tavapublikule kättesaadavamad. «Viime vormel-1 sarja rahvani, korraldades näiteks neljapäevased pressikonverentsid ja tiimide esitlused väljaspool ringrada mõnes avalikus kohas. Nii saavad ka etappe korraldavad linnad rohkem tähelepanu.»

Arrivabene sõnul tuleb rohkem kuulata rahva arvamust. «Tean, et see poleks sarja jaoks väga tavapärane, aga interneti ja televisiooni abil tehtav ülemaailmne uuring annaks meile selgelt märku, mida inimesed tahavad. Meie ala on meelelahutus ja peaksime nõudlusele vastavalt tegutsema,» sõnas itaallane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles