Kurdid tippsportlased teevad kuuljate maailmas valju häält

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miha Zupan (paremal) mullusel korvpalli MMil Leedu koondislase Paulius Jankunase vastu võitlemas.
Miha Zupan (paremal) mullusel korvpalli MMil Leedu koondislase Paulius Jankunase vastu võitlemas. Foto: SCANPIX

On üsna raske ette kujutada näiteks korvpallimängu, kui sa ei kuule kohtuniku vilet, treenerit ega võistkonnakaaslasi või kuuled neid vaid osaliselt. Just selline on kurtide sportlaste argipäev kuuljate keskel. Läbi aegade on maailma tippspordis olnud atleete, kes on täiesti kurdid või kuulevad väga vähe. Ometi löövad nad läbi ülikarmis konkurentsis kuuljate maailmas, võisteldes nendega samade standardite järgi. Nad inspireerivad ja annavad lootust, et suure tahtmise korral on kõik võimalik.

Korvpallisõbrad teavad hästi, et Sloveenia koondises müttab korvi all üks lokkis juustega sell, kes kannab alati peapaela. See on Miha Zupan, kes on mänginud mitmes Euroopa tippklubis, nagu Peterburi Spartak, Union Olimpija ja Türgi kõrgliigaklubides. 2007. aastal sai temast esimene kurt korvpallur, kes mänginud Euroliigas. Ta on Sloveenia koondisesse kuulunud mitmel tiitlivõitluste turniiril, osaledes ka suve lõpus Hispaanias peetud MMil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles