Indrek Ruut U13 poistest: natuke kurb, et Eestis pole Bjelica või Taltsi suguseid pikki peenemaid tüüpe

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Ruut.
Indrek Ruut. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel toimus Kuremaa Spordikeskuses teine korvpalli Talendilaager U13 vanuseklassi poistele ja tüdrukutele.

Osales kokku 62 last, treeninguid viisid läbi noortekoondiste peatreener Indrek Ruut, U16 peatreener Vaido Rego, U15 neidude peatreener Marek Koitla ning U18 abitreenerid Olari Narits ja Martin Rausberg.

«Lihtsustatult, «Tallinast vaadates», oli U13 talendilaagri eesmärgiks kaardistada vanuseklassi olukord: saada ülevaade, millisel tasemel on selle aastakäigu noorte algoskused ja milliseid tüüpe meil ses vanuses on,» sõnas need päevad Jõgevamaal kaasa teinud Indrek Ruut.

Toimusid ka kergemad kehalised testid. Treeningute iseloom oli ka mõnevõrra erinev sellest, mis toimub igapäevaselt klubides. Ses osas keskenduti paljuski põhielementidele nagu põrgatus, söödutehnika, vise, viskeleminek. Olgu mainitud, et poisse oli 14 klubist, tüdrukuid viiest-kuuest. Osalemine oli rangelt vabatahtlik.

«Kui mõelda eesmärkidele, siis ses mõttes laager kindlasti täitis oma ülesande,» võttis Ruut kokku. «See kokkuvõte sai tehtud, märkmed kirja pandud. Eesmärk ei ole kedagi maha teha, treenerite aadressil kriitikat teha, pigem anda neile tagasisidet, mida edaspidi silmas pidada, keda mil moel suunata, milliseid elemente jälgida-treenida jne.»

Poiste osas jäi Ruut eeskätt rahule tehniliste oskustega. «Need olid isegi üllatavalt head suuremal osal. Pilt on ses osas palju rõõmustavam kui aastaid tagasi. Samas, natuke kurb on see, et pole meil eriti selliseid Nemanja Bjelica või Janar Taltsi suguseid pikki peenemaid tüüpe, kellest teravat edurivimeest voolida.»

Tüdrukute osas jäid Ruudul pinnale kahetised tunded: «Ühelt poolt on U13 tüdrukute tehniliste oskuste pagas poiste omast nõrgem. Samas on tüdrukutel materjal parem (minu jutu mõte ei ole kaugeltki selles, nagu ei saaks lühemad poisid või tüdrukud edukalt mängida, räägime pragmaatiliselt matejalist), seal on väga vahvaid, pikki tüüpe. Kuid tõsi, oskuste osas tahaks nuriseda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles