Tühjade tribüünide ees võidetud väärt medal

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Zahkna sai EMil meesjuunioride 15 km pikkusel tavadistantsil hõbemedali.
Rene Zahkna sai EMil meesjuunioride 15 km pikkusel tavadistantsil hõbemedali. Foto: Tairo Lutter

Viiendana startinud ja seega enne kõiki peakonkurente finišisse jõudnud Rene Zahkna elas laskesuusatamise EMi finišialas üle ärevaid hetki – ta jälgis pingsalt, kuidas konkurendid üksteise järel viimasest tiirust lahkusid, et mõni minut hiljem finišisse tuisata. Lõpuks pääses neist Zahknast ette vaid üks, prantslane Aristide Begue. Eesti jaoks algas kodune EM juunioride arvestuses hõbemedaliga.

«Mõistagi olen rõõmus, kuid päris ideaalne sooritus see polnud. Tean, et olen võimeline laskma tiirudes puhtalt – see on ideaal,» rääkis neljandat aastat järjest omavanuste tiitlivõistlustelt medali noppinud noormees. «Kaks möödalasku on liiga palju, et suures mängus kaasa lüüa.» Zahkna läbis kaks esimest tiiru puhaste paberitega, ent kahes viimases tiirus eksis mõlemas korra.

Mullu juunioride arvestuses samal distantsil kulla võitnud Zahkna tunnistas, et kodus võistlemine tekitas lisapingeid, kuid kinnitas samas, et kaks möödalasku polnud sellest tingitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles