11 mängu paigas: korvpallikoondis kohtub EMi eel ka Venemaa, Horvaatia ja Lätiga

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondis.
Eesti korvpallikoondis. Foto: FOTO: ANDRES HAABU

Pääs EM-finaalturniirile seadis Eesti korvpallikoondisele kõrgemad nõudmised kontrollmängude ja -turniiride osas.

Korvpalliliit on mängude kokkuleppimisega tegelenud alates 8. detsembril Pariisis toimunud alagruppide loosimisest. Tänaseks on paigas 11 koondise kontrollmängu 12st. Lahtine on veel viimane, kodus peetav üksik kontrollkohtumine, mis on planeeritud 31. augustile.

3. septembri hommikul sõidab koondis Riiga. Esimene kohtumine Tšehhiga on kaks päeva hiljem, 5. septembril kell 15.30.

Koondis peab kõik 12 mängu augustikuus. 1.-2. augustil peetakse kaks kohtumist Moskvas Venemaaga, sellele järgneb 12-päevane treeningtsükkel. 14.-16. augustil osaletakse juba mõni aeg tagasi väljareklaamitud turniiril Tbilisis, kus vastasteks on Gruusia, Läti ja Itaalia.

Seejärel, 20.-22. augustil toimub traditsiooniline Tallinn Cup, kus seekord külalisteks EMil osalevad Holland, Iisrael ja Island. Misjärel meeskond paar päeva puhkab ning lendab siis turniirile Zagrebisse. Mängukaaslasteks seal on Horvaatia, Bosnia ja Hertsegoviina ja Iisrael – kõik samuti finalalturniiri koondised.

Eesti koondise maavõistluste telepartner aastani 2017 on Eesti Televisioon. See tähendab, et ETV transleerib maavõistlusi, kontrollmänge ja –turniire, nii ka selle suve omi.

EM-mängude ülekandeõigused on seevastu Viasatsport Baltic’ käes. «Kõik Eesti koondise mängud tulevad aga TV 3 ekraanile,» kinnitas EKLi peasekretär Keio Kuhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles