FIFA ei visanud West Hami karikasarjast välja, kuid trahvis suurelt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
West Ham Unitedi ründaja Diafra Sakho.
West Ham Unitedi ründaja Diafra Sakho. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgpalli Liit (FIFA) karistas Inglismaa kõrgliigameeskonda West Ham Unitedit suure rahatrahviga, kuid võinuks soovi korral käituda veelgi karmimalt.

West Hami ridadesse kuuluv ründaja Diafra Sakho ei sõitnud Senegali koondise koosseisus Ekvatoriaal-Guineas peetavatele Aafrika meistrivõistlustele, põhjendades seda seljavaluga. Küll aga käis Sakho West Hami eest platsil Inglismaa karikavõistluste neljandas ringis, lüües kohtumises Bristol Cityga seejuures ka võiduvärava.

Kuna FIFA reeglite kohaselt ei tohi mängija klubi esindada, kui ta on vigastusele viidates loobunud koondises mängimisest, karistas FIFA West Hami 100 000 Šveitsi frangi suuruse rahatrahviga. Ka Sakho sai FIFAlt ametliku hoiatuse. Samas pääses klubi suhteliselt kergelt, sest FIFAl oli ka võimalus West Hami karikasarjas saadud võti tühistada, mis oleks järgmisesse ringi viinud hoopis Bristol City.

Inglismaa kõrgliigas on West Ham 23 vooru järel kaheksandal kohal. Sakho on sel hooajal löönud nende eest juba 9 väravat. Karikasarja järgmises ringis minnakse vastamisi West Bromwich Albioniga. Klubi teatas, et ei vaidlusta FIFA otsust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles