Augsburg Meistrite liiga kursil, Dortmund jätkuvalt ebakindel

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Bobadilla (paremal) tähistamas Dortmundi Boryussia vastu löödud väravat.
Raul Bobadilla (paremal) tähistamas Dortmundi Boryussia vastu löödud väravat. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalli suurliigades on tänavusel hooajal üheks suuremaks üllatajaks kindlasti Eesti koondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi FC Augsburg. Kui paar aastat tagasi vaimustus jalgpallimaailm Dortmundi Borussiast, siis kolmapäeva hilisõhtul alistas Augsburg võõrsil Dortmundi 1:0. Kui Klavani tööandja hoiab tabelis Meistrite liiga play-off'’i viivat neljandat kohta, siis nende viimane vastane on Bundesligas viimane.

Augsburgi võit on seda hinnatavam, et alates 64. minutist mängisid nad arvulises vähemuses, kuna punase kaardi sai eestlase keskkaitsepartner Christoph Janker. «Alustasime mängu liiga passiivselt ning neil tekkisid kohe võimalused. Teisel poolajal saime end kohe paremini käima ja (Raul) Bobadilla vormistas (Halil) Altintopi hea eeltöö väravaks. Punase kaardi järel oli meie jaoks natuke hektilisem faas, kuid suutsime vähemuses mängides näidata oma sisu ja võitlesime viimase sekundini,» kiitis eestlane meeskonna esitust.

Klavan ise sai sai järel ohtralt kiidusõnu. Matši eel haiguse küüsi sattunud eestlase valis portaal whoscored.com kohtumise parimaks, saksakeelne Eurosport nimetas keskkaitsja Bundesliga vooru sümboolsesse koosseisu.

«Enda seisukohalt oli mäng korralik. Kui kaitsefaasis suudame taga nulli hoida, siis tundub, et tuli hästi välja,» sõnas Klavan, kes loodab pühapäevaseks kodumänguks Frankfurdi Eintrachtiga tervise korda saada. «Väike haigusevimm on praegu kallal ja seetõttu oli raske käima saada, ja täna (eile) on veidike imelik olla. Siiski arvan, et hullem on möödas ja pühapäevaseks mänguks on tervis korras.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles