Koondislased Levadia trennis: kogemused ja võimalikud liitujad

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Luts (paremal) ja Tarmo Kink (paremalt teine) Levadia trennis.
Siim Luts (paremal) ja Tarmo Kink (paremalt teine) Levadia trennis. Foto: Liis Treimann

Järgmisel kuul medaliheitlust alustavad Eesti jalgpalliklubid valmistuvad usinalt uueks hooajaks ning peale lepinguliste mängijate näeb trennides nii testitavaid mehi kui ka koondislasi, kes otsivad endale välisklubi. Sel talvel kogub suur hulk Eesti rahvuskoondise ringi kuuluvatest mängijatest vormi valitseva meistri FC Levadia treeningutel.

Sageli leiavadki sellised mehed endale uue töökoha piiri tagant, kuid samas näeb levadialaste juhendaja Marko Kristal selliste meeste trenni võtmises tulu ka meeskonnale. «Üks kasutegur on kindlasti see, et treeningute kvaliteet tõuseb, kui sellised mehed kohal on. Mõne mehega õnnestub aga ehk ka leping sõlmida, ega nad ilmaasjata trenni tule,» sõnas Kristal.

Nii on sel talvel koondislaste ringi kuuluvatest meestest leping sõlmitud Siim Lutsuga. Kui näites Sander Puri sai endale uue töökoha Iirimaal, siis Levadia trennides võib näha selliseid kogenud mängumehi nagu Taavi Rähn, Sergei Pareiko, Tarmo Kink ja Dmitri Kruglov. Silma hoitakse peal ka Aleksandr Dmitrijevi käekäigul Poolas. (Dmitrijev on testimisel Konstantin Vassiljevi koduklubi Gliwice Piasti juures.)

«Treeningute kvaliteedi kõrval on oluline ka see, mida noored mehed sellest saavad. Kui noor väravavaht Kristjan Tamme saab iga päev harjutada koos Pareikoga, siis see on tema jaoks hindamatu kogemus. Ka Ilja Antonov tegutseb keskväljal palju enesekindlamalt, kui tema kõrval on selliste kogemustega mees nagu Dmitrijev. Noored arenevad paremini, kui neil on mängus raskel hetkel kellelegi toetuda,» lisas Kristal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles