Viljandi võõrustab Balti liigas Läti käsipallureid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall.
Käsipall. Foto: Marko Saarm / Sakala

Käsipalli Balti Challenge Liiga põhiturniir hakkab jõudma otsustavasse järku – meeskondadel on jäänud pidada veel kolm-neli mängu ning põnev tabeliseis ennustab tugevat heitlust kohtadele finaalnelikus. Sel nädalavahetusel on Viljandi HC-l ees kaks viimast kodumängu, kui külla sõidavad Läti klubid.

Laupäeval võõrustavad mulgid kodusaalis Läti meistermeeskonda Dobele Tenaxit, kellelt detsembris võõrsil 24:28 kaotus saadi. Pühapäeval külastab Viljandit aga Riia Celtnieks/LSPA – lõunanaabrite kuulsaima klubiga mängiti kaks kuud tagasi Riias 25:25 viiki. «Läti-reisil polnud mind kaasas, aga pilt vastastest on ees ja julgen öelda, et tegu on meie masti võistkondadega,» sõnas Viljandi HC peatreener Marko Koks.

«Meie jaoks on tegu väga tähtsate kohtumistega ja oleme saanud paar viimast nädalat ka nendeks spetsiaalselt valmistuda,» lisas Koks. «Pärast väsitavat perioodi jaanuaris oleme jõudnud nii füüsilise poolega tegeleda kui ka Eesti liigamängudes tabeli teise poole meeskondade vastu katsetada erinevaid variante, mida nädalavahetusel vaja võib minna.»

Viljandi esimene vastane Tenax on koduliigas võimsas hoos – Läti meistrivõistlustel on tiitlikaitsjal kirjas 16 võitu 16st mängust. Viimati alistati pühapäeval mullune hõbedatiim HK Ogre/Miandum 35:29. «Tahame finaalnelikusse pääseda, sest soovime Final Fouri korraldada ja seepärast on meile iga mäng ja iga punkt Balti liigas tähtis,» kinnistas Tenaxi mänedžer Ivars Zarinš.

Viljandi vajab tihedas tabelis lisapunkte

 Ka mulkide pühapäevane külaline, Celtnieks/LSPA oli koduliigas viimati võidukas, saades 25:16 jagu HK Vainodest. BCL-i liider on hetkel Klaipeda Dragunas 12 punktiga (7 mängust). Tihedas rivis järgnevad Tenax 8 ja Viljandi 7 (mõl. 6), Kaunase Granitas-Gaja-Karys 6 (7) ja Celtnieks/LSPA 5 (6) punktiga. Minski HC Vitjaz on seni küll punktita, ent neilgi pole kadunud võimalus järelejäänud nelja mängu võitmisega finaalturniirile jõuda.

«Ega meil taganemisteed ole,» tunnistas mulkide peatreener Koks. «Eesmärk on nelja hulka saada ja selleks on vaja punkte koguda, eriti veel kodus. Viimastes voorudes on meil ees kaks võõrsilmängu tugevate Leedu klubidega ehk seda tähtsam see nädalavahetus on. Meeskond on heas seisus, kõik on terved ja laupäevaks peaks naasma ka pikalt eemal olnud Karl Roosna.»

 Balti Challenge Liiga mängud 7.-8. veebruaril:

7. veebr. 15:00 Viljandi HC – Dobele Tenax (Viljandis)

7. veebr. 15:30 Minski HC Vitjaz – Riia Celtnieks/LSPA (Riias)

8. veebr. 17:00 Minski HC Vitjaz – Dobele Tenax (Dobeles)

8. veebr. 17:00 Viljandi HC – Riia Celtnieks/LSPA (Viljandis)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles