Kanepi: ega Jankovic ilmaasjata tabelis nii kõrgel pole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi alistas US Openi teises ringis usbekitari Akgul Amanmuradova, järgmisena tuleb tal vastamisi minna edetabeli viienda numbri Jelena Jankoviciga.
Kaia Kanepi alistas US Openi teises ringis usbekitari Akgul Amanmuradova, järgmisena tuleb tal vastamisi minna edetabeli viienda numbri Jelena Jankoviciga. Foto: AFP/SCANPIX

Eesti esireket Kaia Kanepi jõudis US Openil kindlalt kolmandasse ringi, kus tuleb mängida juba pisut teisest puust vastasega – edetabeli viienda numbri Jelena Jankoviciga.


Turniiril 31. asetatud Kanepi (WTA 32.) alistas aasta viimasel suure slämmi tenniseturniiril ööl vastu reedet tund ja 26 minutit kestnud kohtumises 6:2, 6:4 Usbekistani tennisisti Akgul Amanmuradova (WTA 78.), korrates oma seni parimat tulemust US Openil, ka neli aastat tagasi jõudis ta kolmandasse ringi.

Erinevalt avaringi mängust, kus Kanepi esimese seti Alize Cornet’le kaotas, alustas ta Amanmuradova vastu agressiivselt. «Üritasin kohe alguses ennast käima saada ja see mul ka õnnestus, kõik tuli päris hästi välja,» analüüsis Kanepi.

Tõeline maratongeim
Eestlanna juhtis avasetis 5:0, ent lasi siis Amanmuradoval oma servi murda ja seejärel suutis usbekitar ka oma pallingugeimi võita, sett kuulus lõpuks siiski 6:2 Kanepile. «Alguses ta eksis üsna palju, aga siis hakkas lihtsalt paremini mängima,» selgitas Kanepi. «Põhiliselt olid terve mängu jooksul pikad tagajoonerallid, üritasin teda üle mängida ja agressiivsem olla. Üldiselt oli see väga mitmekesine matš. Amanmuradoval oli väga hea serv, kui see tal välja tuli.»

Tõeline maratongeim oli teise seti lõpus Amanmuradova servil, kus Kanepi suutis geimi võita kuuendal murdepallil, kusjuures neljal korral oli eduseisus ka Amanmuradova. «Selliseid geime vahel ikka juhtub,» muigas Kanepi. «Pole midagi teha, tuleb lihtsalt ära kannatada, õnneks lõppes see seekord minu kasuks.»

Positiivne oli ka see, et avaringis pisut mängu seganud parema käe ranne enam tunda ei andnud. «Mängisin ilma tabletita ja eriti ei valutanud ka,» kinnitas Kanepi. «Teip oli küll peal, aga enam pole väga midagi viga.»

Pääsu eest kaheksandikfinaali läheb Kanepi vastamisi endise maailma esireketi Jelena Jankoviciga (WTA 5.), kes kahe esimese vastasega võrreldes peaks olema juba märksa kõvem pähkel. «Kusjuures, Amanmuradova just võitis teda Cincinnatis, nii et…» meenutas Kanepi, et usbekitar sai augusti alguses Cincinnati teises ringis Jankovicist 7:6 (3), 6:4 jagu.

Kõikuva vormiga vastane
Tõele au andes pole Jankovici esimesed kaks mängu US Openil ka väga muljetavaldavad olnud. Avaringis oli ta raskustes rumeenlanna Simona Halepiga (WTA 96.), võites kaks tundi ja 20 minutit kestnud mängu 6:4, 4:6, 7:5. Teises ringis kulus tal samuti pisut üle kahe tunni, et alistada 6:4, 3:6, 6:2 horvaaditar Mirjana Lucic (WTA 150.).

«Tegelikult ta ikka oskab mängida, ega ta ilmaasjata tabelis nii kõrgel pole,» ei hakanud Kanepi Jankovici kõikuvast vormist suurt numbrit tegema. «Lihtsalt igal mängijal on vahel kehvemaid ja paremaid perioode.»

Kanepi ja Jankovici mäng peaks toimuma täna, ent on oht, et New Yorki liikuv orkaan Earl ajab mänguplaani mõnevõrra sassi, kuna lubatakse tugevat tuult ja vihmasadu. «Tegelikult oli juba täna üsna tugev tuul, vahepeal keerutas kõvasti, aga väga hull veel polnud,» rääkis Kanepi, et tuul tõusis juba neljapäeva pärastlõunal. «Ega see midagi uut pole, siin ühel aastal juba oli mitu päeva vihmasadu ja mängud muudkui lükkusid edasi. Eks paistab, kuidas nüüd läheb.»

Lisaks üksikmängule on Kanepi võistlustules veel ka segapaarismängus, kus tema paariliseks on rootslane Robert Lindstedt. «Segapaaris pole mängud väga pikad, selles suhtes ma väga ei muretse, et see väsitab, pigem saan head mängupraktikat,» arvas Kanepi.

US Openi neljandal päeval pidid ka mitu asetatud mängijat oma reketid kokku pakkima. Naiste tabelis kaotas 9. paigutusega poolatar Agnieszka Rad­wanska 6:2, 1:6, 4:6 hiinlanna Shuai Pengile, 18. asetatud prantslanna Aravane Rezai  pidi tunnistama ameeriklanna Beatrice Capra 7:5, 2:6, 6:3 paremust.

Meestest jäi 6. paigutusega Nikolai Davõdenko 3:6, 4:6, 2:6 alla prantslasele Richard Gasquet’le, jaapanlane Kei Nishikori alistas 11. asetatud horvaadi Marin Cilici 5:7, 7:6 (6), 3:6, 7:6 (3), 6:1.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles