Marko Albert alustas võistlushooaega viienda kohaga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas Marko Albert möödunud aasta Uus-Meremaa Ironmanil
Võidukas Marko Albert möödunud aasta Uus-Meremaa Ironmanil Foto: Facebook, Ironman New Zealand

Eesti esitriatleedi Marko Alberti võistlushooaeg sai ööl vastu pühapäeva alguse Austraalia lõunarannikul Geelongis, kus Ironman 70.3 sarja kuuluval Geelongi poolpikal triatlonil õnnestus eestlasel hea jooksuga välja võidelda viies koht.

Triatlonimaailma ühe tugevama ujujana tuntud Alberti jaoks algas võistlus temale omases stiilis, kui ta 1,9 km ujumisetapilt esimesena vahetusalasse sööstis. Rattarajal eraldusid peagi kolm triatleeti, kelle hulgas ka võistluse peafavoriit, kolmekordne Ironmani maailmameister Graig Alexander. Jälitajate grupp ühes Albertiga püsis mõne minuti kaugusel.

21 km jooksuetapile suundus eestlane üheksandalt positsioonilt, liidritest maas viis minutit. Ent sealt peale hakkas Albert hea jooksu toel tasapisi, kuid kindlalt võistlejaterivis ettepoole liikuma. Lõppaeg 3:54.48 andis eestlasele lõpuks viienda koha. Võistluse võitis oodatult Craig Alexander ajaga 3:46.26.

Alberti jaoks oli Geelongi triatloni näol tegemist traditsioonilise hooaja alguse treeningvõistlusega enne märtsi esimeses pooles toimuvat Uus-Meremaa Ironmani. Aasta tagasi alustas Albert oma võistlushooaega Lõuna-Aafrika Vabariigis samuti Ironman 70.3 sarja võistlusega, lõpetades toona 10. kohaga. Uus-Meremaal oli Marko aga mäletatavasti juba esimene.

Maakere kuklapoolel on Albert treeninud juba alates käesoleva jaanuari keskpaigast ning on ajavahe ja sealsete tingimustega probleemideta kohanenud. Alberti põhieesmärk, Uus-Meremaa Ironman, toimub nelja nädala pärast 7. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles