Krestinov sai Itaalias 19. koha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gret Krestinov.
Gret Krestinov. Foto: Eesti mootorrattaspordi föderatsioon

Castiglione del Lagos sõideti Itaalia meistrivõistluste teine etapp motokrossis. Eestlastest oli ainsana maailmanimedega konkureerimas avaetapil üheksanda koha saanud Gert Krestinov, kelle saagiks seekord jäi 19. koht.

MX1 klassis heitlesid esikohale selle klassi 2008 aasta maailmameister itaallane David Philippaerts (Yamaha) ja alanud hooajal Husqvarna meeskonnaga liitunud sakslane Maximilian Nagl ning duellist väljus võitjana Philippaerts, kes edestas kiiret sakslast 4 sekundiga. Kolmandana ületas lõpujoone eelmise hooaja MM-hõbe belglane Jeremy Van Horebeek (Yamaha), kes kaotas võitjale juba 22 sekundit. Esikuuikusse mahtusid veel Van Horebeeki meeskonnakaaslane prantslane Romain Febvre, valitsev maailmameister itaallane Antonio Cairoli ja britt Tommy Searle (mõlemad KTM). Tänavu Buildbase Honda meeskonnas võistlev Krestinov tuli avaringilt 21-ndal kohal ja heitles terve sõidu 20-nda koha piirimail ning lõpetas 19-ndal kohal.

Meistrivõistluseid juhib Nagl 165 punktiga, talle järgnevad võrdselt 160 punktiga Cairoli ja Van Horebeek, Krestinov on 62 punktiga 15-s.

Supefinaalis ehk Elite sõidus võistlesid MX1 ja MX2klassi 20 paremat. Nagl sai seal kõige paremini minema ja võttis kindla võidu Searle ja Phillipaertsi ees. Febvre oli jälle neljas Cairoli viies ja austraallane Todd Waters (Husqvarna) kuues. Esimeselt ringilt 40-nda koha kandis liikunud Krestinov tegi südi sõidu ja oli lõpuks 25-s.

Peale kahte etappi on liider Cairoli, kellel on sarnaselt Searlega 180 punkti, Nagl jääb nendest 5 punkti kaugusele. Krestinovil on koos 40 punkti, mis annab talle 23-nda koha.

«Rada oli suhteliselt keeruline ja juba ajasõidus tundsin, et saab olema keeruline päev. Nii kodus kui ka Sardiinias sain ainult liivaradadel harjutada, seega mäenõlvade peal üles alla sõitmine valmistas parajat peavalu, lisaks oli savine pinnas vihma ja eelnenud lume tõttu libe ning tekkisid pikad sooned,» rääkis Krestinov.

«Kokkuvõtvalt ei tundnud ennast enesekindlalt ja hoidsin ennast tagasi, et kindlalt tervena finišisse tulla. Sama rääkis ka Cairoli, et ei olnud mõtet riskida, kuna esimene MM-etapp on peagi käes. Järgmiselt nädalavahetuselt loodan paremat tulemust, kuna saan juba homme võistlusraja peal treenida,» oli Krestinov optimistlik.

Itaalia meistrivõistluste kolmas ja ühtlasi ka viimane etapp sõidetakse eeloleval nädalavahetusel Ottobiano krossirajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles