Postimees Rootsi MM-rallil: Tänak tunneb end stardi eel kindlalt

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Rootsi MM-rallil.
Ott Tänak Rootsi MM-rallil. Foto: Timo Anis

Eesti parim rallimees Ott Tänak  kinnitas, et tunneb end täna Karlstadi hipodroomil sõidetava publikukatsega algava Rootsi MM ralli eel kindlalt. «Ralliks valmistumine läks väga hästi. Testisime autot kaks päeva ja leidsime autole hea seadistuse. Hästi läks ka tänane testikatse,» rääkis ta ja lisas, et ka kaardilugeja Raigo Mõlder tunneb end hästi. «Temalgi on juba üks Rootsi ralli kogemus olemas. Usun, et mullusega võrreldes oleme igas mõttes natuke tugevamad.»

Täna õhtul Eesti aja järgi kell 21.08 sõidetakse 1,9 km pikkune vaatemänguline kiiruskatse. Tänaku sõnul on tegemist huvitava, puhtalt jääl sõidetava kiiruskatsega. Tänak peaks minema rajale 21.40 paiku. Tõsiseks heitluseks läheb aga juba homme varahommikul.

Tänak meenutas, et Rootsi MM-rallilt tal üleliia palju kogemusi pole – varem on ta osalenud kahel korral – kuid kodumaal sõidetud talirallide abil tunneb ta end lumel väga hästi. Sõidutaktika valib ta homme hommikul esimeste kiiruskatsete põhjal.

«Katsume esimesed kiiruskatsed ära sõita, siis saame aru, kus oleme,» rääkis ta. «Peame jälgima, mis ümberringi tehakse ja hindama oma võimete piiri – kas ja kellega oleme võimelised võidu sõitma. Ma ei lähe kunagi võistlusele niisama sõitma. Püüan anda endast parima, aga samas tean, et sõidan tiimi nimel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles