Ogier hädas: sellise ilmaga on esimesena startijal võimatu võita

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: SCANPIX

Volkswageni tehasemeeskonna sõitjad nentisid pärast Rootsi MM-ralli testikatset üksmeelselt, et kui ka järgmistel päevadel püsib samasugune ilm nagu täna, ei ole neil lootustki kõrgetele kohtadele jõuda.

MM-sarjas starditakse uute reeglite järgi koguni kahel esimesel täispäeval üldarvestuse kohtade alusel ning kuna Volkswageni sõitjad hõivasid Monte Carlos peetud hooaja avaetapil kõik kolm poodiumikohta, tuleb neil Rootsis olla teistele rajapuhastajateks. Tänasel testikatsel sulatas tõusev temperatuur järjekindlalt lund ja jääd ning see lubas hiljem startinud autodel lume alt välja tulnud kruusal märksa kiiremini kihutada. «Hull värk. Arvutasime, et katse muutus iga järgmise autoga peaaegu sekundikümnendiku võrra kilomeetri peale kiiremaks,» sõnas valitsev maailmameister Sebastien Ogier veebilehele wrc.com.

Volkswageni kodulehele antud intervjuus oli prantslane veel otsekohesem. «Kui ilm püsib sama soojana, pole esimesena startinul mitte mingit võiduvõimalust,» sõnas ta. Jari-Matti Latvala rõhutas aga täpse sõidujoone vajalikkust. «Teeservades on endiselt palju lund ja see muudab tee eelmiste aastatega võrreldes kitsamaks. Puhas sõidujoon muutub seetõttu erakordselt tähtsaks.»

Rootsi ralli algab täna Karlstadis peetava publikukatsega. Esimene auto stardib katsele Eesti aja järgi kell 21.08.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles