Krestinov sai Itaalia meistrivõistluste finaaletapil 11. koha

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kresinov
Gert Kresinov Foto: Bavo Swijgers

Ottobiano krossirajal sõideti selle aasta Itaalia motokrossi meistrivõistluste kolmas ja ühtlasi ka viimane etapp. Eestlastest oli maailma tippudega rinda pistmas hooaja eelmistel etappidel osalenud Gert Krestinov.

MX1 klassis võitis kindlalt finaalsõidu valitsev maailmameister itaallane Antonio Cairoli (KTM), kes edestas belglast Jeremy Van Horebeeki (Yamaha) 16 sekundiga. Kolmandaks tulnud prantslane Romain Febvre (Yamaha) kaotas Cairolile juba minuti ja viie sekundiga. Krestinov heitles enamus sõidust esikümnes ja lõpetas sõidu 11. kohaga.

Tänu sellele võidule tõusis ka Cairoli kokkuvõttes meistriks, kuna senine liider sakslane Maximilian Nagl (Husqvarna) sõidust tulemust kirja ei saanud. Cairoli kogus meistrina 280 punkti, Van Horebeek (260 p) sai teise ja Febvre (205 p) kolmanda koha. Tänavu Buildbase Honda meeskonnas osalevale Krestinovile kuulus 96 punktiga 15. koht.

Elite sõidus, kus startisid MX1 ja MX2 parimad, sai Van Horebeek oma tahtmise ja võitis sõidu 10-sekundilise eduga Febvre ees, Cairoli kaotas belglasele 19 sekundit ja oli kolmas. Krestinov alustas sõitu hästi, kuid pidi seejärel boksist läbi sõitma ning ületas lõpujoone 13ndana.

Cairoli võttis ka sellest klassist Itaalia meistritiitli ja seda 200 punktiga peale nõrgima tulemuse mahaarvamist, teise koha sai Cairoli meeskonnakaaslane britt Tommy Searle, kes oli nüüd neljas. Pronksmedal kuulub aga Naglile, tema oli finaaletapil viies. Searle ja Nagl kogusid hooaja lõpuks võrdselt 180 punkti. Krestinov oli 54 punktiga 16.

«Ilmataat oli suhteliselt karm ja karistas meid lumega ning hommikul oli maa valge. Päeva jooksul sadas suhteliselt palju vihma, aga õnneks oli trass suhteliselt liivane ja maapind võttis vee normaalselt vastu. MX1 klassi sõidus olin üheksanda koha peal rütmi saavutamas ja hakkasin aeglasemast konkurendist mööduma, kui ta järsku tegi sellise manöövri, et oleks mu pikali sõitnud. Tänu sellele sai Tommy Searle mööda peale mida olin tal paar kurvi sabas, kuid siis tegi temagi kurvist välja tulles vea ning sõitis mulle esirattasse. Olingi pikali, käed mudased-liivased ja prillid udused. Sain uuesti liikuma, aga peale seda kokkusõitu oli midagi mu tsikli esiotsaga juhtunud, nii et see keeras väga raskelt. Sõitsin tasakesi lõpuni, et saada Elite klassi sõitu,» rääkis Krestinov.

«Elites sain väga hea stardi ning olin esimesse kurvi sisenedes heal kohal. Sõitsin paljudest mööda ja tunne oli hea, aga kuna vihma sadas, siis valisin sõiduks rull-süsteemi prillid. Sellega aga see jama algas, kui peale neljandat ringi läks süsteem katki ning olin sunnitud boksi prille vahetama minema. Peale seda oligi sõit sõidetud ja rütm kadunud. Sellega lõppes ka mu töösuhe rullsüsteem prillidega, nüüdsest vaid laminaat-kiled,» jätkas ta.

Krestinov jätkab treeninguid Itaalias ja järgmine võistlus on tal juba selle nädala lõpus, kui Mantovas toimub iga-aastane Starcross, kuhu sõidavad kokku enamus MMil osalevaid sõitjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles