Varrak kiitis hoolealuseid: meestel polnud CSKA vastu mingit aukarust

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo - CSKA
Kalev/Cramo - CSKA Foto: Tairo Lutter

Nii kõrgetasemelist korvpalli, nagu näitas eile Moskva CSKA, pole Tallinnas ammu nähtud. Euroliigas tänavu vaid ühe kaotuse saanud meeskond ei tulnud Tallinna nalja tegema – platsil rassisid põhijõud ja saali kogunenud tuhandetele pealtvaatajatele pakuti nauditavat etendust. See, et Kalev kaotas punktidega suurelt 79:113, annab tunnistust kahe meeskonna klassivahest.

Kalevi peatreener Alar Varrak oli CSKA peatreenerile Dimitris Itoudisele tänulik, et külalised tulid Tallinna hästi ettevalmistatuna. «Nad olid meie vastu mängimiseks väga hästi valmis, isegi meie liikumised olid neil selged ja esimesed 32 minutit kasutasid nad ainult põhikoosseisu,» märkis Varrak. «CSKA tegi siin tõeliselt hea mängu. Olen neid tänavu palju näinud – vaadanud telerist Euroliiga mänge ja kaheks omavaheliseks kohtumiseks valmistunud – ning tean, et nende sellisele mängule oleks võinud vastu saada ainult mõni teine Euroopa tippklubi.»

Üks Kalevi tugisambaid Gregor Arbet oli treeneriga sama meelt. Ta nimetas mängu väga vaadatavaks ning leidis, et CSKA näitas väga head korvpalli. «Eriti head olid nad rünnakul ning seepärast oli meil kaitses suuri raskusi,» nentis ta.

CSKA vägevat rünnakut näitab ka visatud punktide arv. Samas suutis ka Kalev kolm veerandaega rünnakul hästi tegutseda. Kolmandal veerandajal viskasid kalevlased koguni 31 punkti ja kolme veerandajaga oli neil koos 70 silma. «Mängus oli palju rünnakuid ja viskeid,» selgitas Arbet suurt skoori, ent rõhutas samas, et vaatamata oma heale rünnakule jäädi just kaitses vastaste pidurdamisega jänni.

Varraku hinnangul on Kalevi ja CSKA tasemevahe vähenenud. «Oli aeg, kui CSKAga kohtudes oli mängijatel suu lahti – nüüd polnud aga enam mingit aukartust,» kiitis ta hoolealuseid. Tunnustavaid sõnu lausus Kalevi aadressil ka Itoudis, kes nimetas Eesti esiklubi Ühisliiga play-off-meeskonnaks.

Varraku sõnul hoitakse siiski tagasihoidlikku joont, sest piisab ühe või kahe olulise mängija ebaõnnestunud esitusest, et meeskond kaotaks. Kohamängudele pääsu mõttes peetakse palju olulisem mäng juba pühapäeval, kui võõrsil minnakse vastakuti Astanaga. Kümme tundi kestvat reisi alustatakse juba täna.

Arbeti sõnul ollakse tiheda mängugraafikuga harjunud ning pühapäeval peaks jõudu jätkuma.

«Praegu on seis hea ja mehed korralikus vormis,» lisas Varrak ja lisas, et Kasahstani ei sõida kaasa meeskonna viimane täiendus Oleksi Petšerov. «Ma loodan, et ta saab meie meeskonnas oma võimaluse, kuid praegu jääb ta Tallinna treenima ja end ravima.»

Korvpall

Ühisliiga

Kalev/Cramo – CSKA 79:113

Kalev: Elegar 23, 11 lp, Machado 21, Veideman 10, Arbet 9, Kupša 8. Silngler 3, Keedus 3.

CSKA: De Colo 21, Weems 19, Vorontsevitš 18, Teodošic 11, Kaun 11, Fridzon 10, Jackson 7, Hines 6, Nichols 5, Zozulin 3, Korobkov 2.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles