Maria Harutjunjan võitis konverentsi meistrivõistlustel esikoha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autasustamine.
Autasustamine. Foto: Eesti Ujumisliidu Facebook

Wyomingi ülikoolis esimest aastat õppiv ujuja Maria Harutjunjan võitis enda konverentsi meistrivõistlustel 100 jardi rinnuliujumises esikoha.

Eelujumises püstitas Harutjunjan juba isikliku rekordi, kui läbis 100 jardi rinnuli ajaga 1.01.61. Selle ajaga pääses ta teisena õhtusesse finaali. Finaalis võttis Harutjunjan juhtohjad kohe esimesel pikkusel enda kätte ning ei loovutanud neid kogu distantsi jooksul. Esikoha tõi talle aeg 1.00.84, vahendas Eesti ujumisliidu Facebooki leht.

«Ma olin üsna närvis kuna ei näinud kohe peale ujumist tablood,» ütles Harutjunjan pärast ujumist, «kuid siis kõik hakkasid õnnitlema mind, ma siiani ei suuda seda uskuda.»

«Marial oli väga hea ujumine ning ma nägin, et tal oli isegi võimalus ujuda alla minuti,» kommenteeris Wyomingi naiskonna treener Tom Johnson Harutjunjani ujumist.

4x100 jardi kombineeritud teateujumises suutis Wyomingi naiskond end pronksile ujuda. Jordan Denny, Molly Coonce ja Emily Ridout’ga koos ujunud Harutjunjan püstitas uue kooli rekordi ajaga 3.37.63. Harutjunjani rinnuli vaheaeg oli 1.00.18.

Wyomingi naiskond hoiab pärast kolmandat päeva üldtabelis neljandat kohta 268 punktiga. Hetkel juhib San Diego ülikool 493 punktiga.

Maria Harutjunjani 100 jardi rinnuliujumise võiduaeg oli tema kooli ajaloos kiiruselt teine. Eestlastest on kiiremini ujunud vaid Jane Trepp, kui ta läbis mõned aastad tagasi Louisana ülikooli eest selle distantsi 58.90’ga.

Homme on Harutjunjanil kavas veel 200 jardi rinnuliujumine, kus pärast poole lühemat rinnulidistantsi on lootused kõrgel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles