Marit Björgen aitas sõbrannad koos MM-kullale

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõbrannad Ingvild Flugstad Östberg (vasakul) ja Maiken Caspersen Falla MM-tiitli üle rõõmustamas.
Sõbrannad Ingvild Flugstad Östberg (vasakul) ja Maiken Caspersen Falla MM-tiitli üle rõõmustamas. Foto: SCANPIX

Falunis võidutsesid naiste paarissprindis täna 24-aastased norralannad Maiken Caspersen Falla ja Ingvild Flugstad Östberg, kes on head sõbrannad ka võistlusväliselt. Esmalt pidi täna Norra naiskonnas rajale tulema ka nende suurim staar Marit Björgen, kuid Björgeni loobumisel sai oma võimaluse individuaalsprindis ebaõnnestunud Östberg (Östberg oli finaali viimane ehk kuues).

Kuna eilses suusavahetusega sõidus ei suutnud Björgen parimat kiirust näidata (sprindis kulla võitnud Björgen oli suusavahetusega sõidus kuues), siis otsustas ta ise tänasest võistlusest loobuda ja nii said sõbrannad Falla ja Östberg koos kulda jahtida, kirjutab vg.no.

«Marit tuli eilsele koosolekule. Ta ütles, et olen piisavalt tugev ja saan sellega hakkama. Olen väga tänulik, et sain võimaluse startida,» rõõmustas Östberg pärast võistlust.

Falla ja Östberg said koos sprinditeates MM-tiitlit jahtida ka kaks aastat tagasi Val di Fiemmes, kuid siis kukutas Östbergi kukkumine nad medalikonkurentsist. «Olin toona väga pettunud. Suutsin mullu end uuesti tõestada,» sõnas mullu Sotši olümpial sprinditeates koos Björgeniga kulla võitnud Östberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles