Tondiraba jäähallis algasid ettevalmistused juunioride curlingu MMiks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Curling.
Curling. Foto: Liis Treimann

Tondiraba jäähallis käivad ettevalmistused selle nädala lõpus algavateks curlingu maailmameistrivõistlusteks juunioridele. Reedel startiv kõrgetasemeline talispordivõistlus toob Eestisse kokku üle 200 külalise, neist 100 mängijat 12 riigist.

Tallinnasse on saabunud tipptasemel rahvusvaheline jäämeistrite meeskond Šotimaalt, Kanadast, Tšehhist ja Lõuna-Koreast, kelle ülesandeks on valmistada uisu- ja jäähoki väljak ette eelseisvaks curlingu võistluseks. «Selleks, et jää vastaks kõrgetele standarditele tellisime värvid Kanadast ning soetasime ka spetsiaalse curlingu radade hoolduseks mõeldud jäämasina,» kirjeldas ettevalmistusi Eesti Curlingu Liidu president Fred Randver.

Juunioride maailmameistrivõistluste korraldamine on Randveri sõnul Eesti Curlingu Liidule suur au ja vastutus ning ühtlasi heaks reklaamiks nii Tallinnale kui Eestile. «Anname endast parima, et kogu spordisündmus oleks tipptasemel organiseeritud. Seni sujuvad ettevalmistused plaanipäraselt ja graafikus,» lisas Randver.

Eestlaste kogemustest tuleb Tallinnasse õppima järgmisi taliolümpiamänge korraldav lõuna-korealaste delegatsioon. Tallinnasse saabuvate külaliste hulgas on ka Rahvusvahelise Curlingu Föderatsiooni president Kate Caithness. Võistlustest teeb ülekande 16-liikmeline rahvusvaheline teleproduktsiooni meeskond.

Maailma curlingutipud hakkavad mõõtu võtma Tondiraba jäähallis peale 28. veebruaril toimuvat avatseremooniat. Tallinnas hakkavad võistlema maailma parimad nais- ja meesjuunioride võistkonnad, sh ka tiitlikaitsjad Šveitsist ja Kanadast. Võistlused kestavad 8. märtsini.

Pealtvaatajatele on võistlusele sissepääs tasuta. Spordisündmust toetavad EAS, Tallinna linn, Kultuuriministeerium ja Rahvusvaheline Curlingu Föderatsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles