Video: Jaak Mae rääkis Iltalehtile Eesti suusatähtede dopingukahtlustest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Mae.
Jaak Mae. Foto: Rein Säinas

Eesti Suusaliidu peasekretär Jaak Mae rääkis videointervjuus Soome ajalehele Iltalehti, milline on tema nägemus Eesti suusakangelasi Andrus Veerpalut ja Kristina Šmigun-Vähit tabanud dopingusüüdistustest ning mida ta arvab dokumentaalfilmist, kus Mae ise kahtlaste sportlaste sekka liigitati.

«Andruse lugu on meie poolt saanud selge lõpu. CASist on tulnud otsus, et midagi polnud, nii et see on läbi. Kristinaga toimuv protsess käib Rahvusvahelise Olümpiakomitte ja Eesti Olümpiakomitee vahel, suusaliidule pole sealt uut infot tulnud. See on sportlase, ROKi ja EOK vaheline asi, nii et selle kohta ei oska ma midagi uut öelda,» sõnas Mae.

Ajakirjanik uuris ka, kuidas pikaaegse treeningukaaslase Veerpalu dopinguprotsess Maed ennast mõjutas. «Eks see oli mullegi halb hetk. Olime nii kaua kõrvuti, ma ei näinud ega teadnud kordagi, et ta oleks millegi niisugusega tegelenud. Usun, et õigus võidutses,» sõnas Mae.

Üks küsimus puudutas ka rootslaste telekanali SVT dokumentaalfilmina esitletud teost, kus võeti teemaks Mae verenäidud Salt Lake City olümpia ajal. «Eks filmis näidatud dokument oli nagu ta oli – see ei räägi kõike, nagu ikka. Mu hemoglobiininäit on kogu aeg olnud ühesugune. Võtsin ka ise FISiga ühendust ja rääkisime sellest kaua. Eks see (kõrge hemoglobiininäit - toim) on vanematelt saadud,» kommenteeris Mae oma verenäite. «Kui oled tipus, on ikka igasuguseid jutte ja ähvardusi – seegi on osa tippspordist,» leidis Mae.

Vaata Iltalehti videot SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles