Katari šeigi otsus nihutas jalgpalli MMi lõplikult talvekuudele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katari Lusaili jalgpalli MMi staadion peaks välja nägema selline
Katari Lusaili jalgpalli MMi staadion peaks välja nägema selline Foto: Wikipedia.org

2022. aasta jalgpalli MM Katari saab toimuda vaid talvel ehk novembris-detsembris, kinnitas turniiri korraldamiseks sobivat aega otsiv FIFA töörühm.

Katari šeigi Salman bin Ebrahim Al-Khalifa sõnul ei tule kõne allagi, et turniir võiks toimuda mais. Just seda aega eelistaksid Euroopa tippliigad ja -klubid. Katar taotles MMi ja saigi selle, arvestades, et mängud peetakse suvel. Sel ajal on aga temperatuur Kataris liiga kõrge, seades ohtu nii mängijate kui ka pealtvaatajate tervise. Turniiri ei saa pidada ka 2022. aasta jaanuaris-veebruaris, sest siis toimuvad taliolümpiamängud.

«Kõik peavad kompromisse tegema, mitte ainult eurooplased,» sõnas šeik Salman BBC vahendusel. Tema sõnul ei ole Katar samas huvitatud, et mängud langeksid olümpiaga samale ajale. «Loodetavasti saab see asi lõpuks paika,» sõnas ta. MMi toimumisaja kinnitab lõplikult FIFA täitevkomitee, mis koguneb märtsis.

 Korralduskomitee juht Hassan Al Thawadi sõnas aga, et Katar on valmis «jalgpalliüldsusega koostööd tegema». «Ükskõik mida otsustatakse, oleme meie korraldamiseks valmis,» teaas Al Thawadi. Katar plaanis varustada kõik staadionid õhukonditsioneeridega, mis hoiaksid temperatuuri sobivana. «Seda tehnoloogiat arendame nii või teisiti edasi,» lubas Al Thawadi.

Talvine MM pöörab pea peale Euroopa klubihooajad, kuid šeigi kavatsust toetab ka UEFA president Michel Platini, kes on juba öelnud, et MM peetakse talvel. «Pole ju võimalik mais mängida, kui sel ajal on väljas 40 kraadi sooja,» sõnas prantslane hiljuti. Inglismaa jalgpalliliit andis värskete uudise valguses kommentaari, milles kinnitas, et nende seisukoht ei ole muutunud. «Katari taotles ja sai 2022. aasta MMi arvestusega, et turniir peetakse suvel. Talvine MM ei ole Euroopa jalgpalliliigade seisukohast tervitatav ega teostatav,» teatas alaliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles