Norra tähed hävisid täielikult, Kalla sai võimsa sõiduga esikoha

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlotte Kalla.
Charlotte Kalla. Foto: SCANPIX

Rootsis Falunis peetaval suusaalade MMil sõideti täna pärast puhkepäeva naiste 10 km vabatehnikasõit, mille võitis rootslanna Charlotte Kalla. Kodupubliku suureks rõõmuks võidu võtnud Kalla edestas teise koha saanud ameeriklannat Jessica Digginsit 41 sekundiga, pronksi sai teine USA suusataja Caitilin Gregg (+46,9). Suurfavoriitideks peetud norralannade jaoks oli tänane võistlus läbikukkumine: Therese Johaug sai 27. koha (+2.14,0) ning Marit Björgen oli 31. (+2.23,6).

Võistluse käik:

Sõit on alanud, esimesed naised on rajal

Rootslaste suurlootus Charlotte Kalla stardib põhikonkurentidest eespool, tema stardinumber on 49. Nagu kombeks, stardivad tugevamad sõitjad protokolli järgi n-ö üle ühe.

Kolm viimast rajale minevat tippsõitjad on norralannad - Heidi Weng (nr 61), Therese Johaug (nr 63) ja Marit Björgen (nr 65).

Kalla pääseb rajale.

Kalla on alustanud võimsalt

Esimeses vaheajapunktis edestab Kalla kümnekonna sekundiga nii Johaugi kui ka Björgenit

Kalla tuleb võimsa ajaga 6,3 km vaheajapunktist läbi, nüüd tuleb oodata Johaugi ja Björgeni aegu

Björgen tuleb 5 km vaheajapunkti ja kaotust Kallale on minuti ringis

Kalla on finišis ja ilmselt saab rootslanna kodupubliku ees tehtud vägeva sõidu järel kaela kuldmedali, kuid enne tuleb ka kõik teised suurnimed finišisse ära oodata

Björgen tuleb 7,8 km peale ja sealt tuleb ta läbi 28. ajaga

Weng tuleb finišisse ja praegu on ta 22. kohal

Johaug on finišis alles 27. kohaga

Kalla võtab esikoha ja norralannade jaoks on tänane sõit tõeline ebaõnnestumine

Kalla järel saab hõbeda ameeriklanna Jessica Diggins (+41,0), pronksi saab teine USA suusataja Caitilin Gregg (+46,9)

Johaug saab 27. koha ja Björgeni lõppkohaks on 31, kaotust Kallale kogunes vastavalt +2.14,0 ning +2.23,6

Enne sõitu:

Rajale läheb täna stardiprotokolli phjal 71 naist, eestlannasid nende seas pole. Kahe aasta eest Val di Fiemmes võidutsesid sel distantsil norralannad, kulla võitis Thereses Johaug ja hõbeda Marit Björgen. Pronksi sai toona venelanna Julia Tšekaljova. Falunis on norralannad seni võidutsenud naiste klassikasprindis (Björgen), suusavahetusega sõidus (Johaug) ja sprinditeates (Ingvild Flugstad Östberg ja Maiken Caspersen Falla) ehk kõigil kolmel seni kavas olnud alal.

Viimati sõitsid naised MK-sarjas 10 km distantsi kümmekond päeva tagasi Östersundis ning seal võitis Björgeni ja Johaugi ees kindlalt rootslanna Charlotte Kalla. Björgenit edestas ta enam kui poole minutiga ning Johaugi ligi minutiga, Heidi Weng kaotas neljandana juba üle minuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles