Pljuštšenko eluaegsest keelust: ma ei meeldi paljudele

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Pljuštšenko
Jevgeni Pljuštšenko Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Uisuliidu (ISU) poolt määramata ajaks võistluskeelu saanud venelane Jevgeni Pljuštšenko imestab endiselt, et ta sellise karistuse sai, kuid loodab Sotši OMil siiski osaleda.

Pljuštšenko teenis võistluskeelu sellepärast, et osales show-võistlusel, kuigi oli veidi varem esitanud arstitõendi, et mitte osaleda maailmameistrivõistlustel.

«Sellise asja eest saavad iluuisutajad tavaliselt hoiatuse. Alati on nii olnud, kuid minu puhul otsustati teisiti. Tegelikult näitas juba Vancouveri OM, et paljudele ma ei meeldi. Ilmselt tahetakse ala juures uusi nimesid näha,» vahendab Pljuštšenko sõnu Rt.com.

Kuigi esialgu kehtib keeld määramata ajani, tahab Pljuštšenko siiski 2014. aasta Sotši olümpiamängudest osa võtta.

«Tahan iluuisutamisega jätkata. Koos treeneri Aleksei Mišiniga plaanime saata ametliku kirja ISU-le ja Venemaa Uisuliidule, et nood taastaksid minu staatuse sportlasena. Loodetavasti saab see järgmiseks aastaks tehtud,» märkis Pljuštšenko. «Mul on juba kolm olümpiamedalit ja ma tegelikult võiks karjääri lõpetada, aga sellest hoolimata tahan oma kodumaa pärast Sotši olümpial kulla eest võidelda. Plaanin oma hea nime taastada.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles