Kuulitõukaja Taavi Peetre uppus Tamula järve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Peetre Barcelonas toimuval EMil.
Taavi Peetre Barcelonas toimuval EMil. Foto: Mihkel Maripuu

Laupäeva õhtul uppus Tamula järve kuulitõukaja Taavi Peetre.

Päästeameti andmetel viibis õnnetuse ajal paadis kaks inimest, kellest üks pääses kaldale. Postimehe andmetel oli aga paadis ka kolmas mees.

Kergejõustikuliidu kinnitusel oli järves kadunuks jäänud mees Eesti esikuulitõukaja Taavi Peetre.

Päästjad otsisid Peetret tulemusteta kella 19ni. Kuna veest teda ei leitud, otsib teda vastavalt seadusele politsei.

Aastaid Peetre treenerina töötanud Ants Kiisa rääkis Postimehele, et oli telefonitsi ühenduses inimesega, kes jõudis esimesena sündmuskohale ning aitas kaldale kuulitõukaja venna Teet Peetre.

«Päästja rääkis, et paadis oli kolm inimest – Teedu tõid nad kaldale, üks sõber ujus ise välja, aga Taavi jäi vette… Ta polnud väga ujuja mees ka,» sõnas Kiisa. «Kahjuks on asjad nii.»

Tänavusest hooajast Aleksander Tammerti näpunäidete järgi harjutanud Peetre oli kirglik kalamees ning kergejõustikuga seotud inimeste arvates oli ta seegi kord koos sõpradega kalastamas.

Tänavu Eesti kõigi aegade teise tulemuse 20.33 tõuganud Peetre oli novembris kahe aastaseks saava pisipoja isa.  

Hiiumaalt pärit Peetre osales juba Ateena olümpiamängudel kuulitõuke kvalifikatsioonivõistlusel, kus sai tulemusega 19.14 26. koha. Pekingi OMil sai mees kirja aga juba 19.57, kuid ka see andis üksnes 26. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles