Videoga lugu: Argentina otsib kopteriõnnetuse põhjuseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nii Argentina kui Prantsusmaa leinavad kolme sportlast, kaht argentiinlasest pilooti ja viit prantsuse teletöötajat, kes hukkusid Argentinas La Rioja provintsis teleseriaali «Ellujääja» võtete käigus juhtunud kopteriõnnetuses.

«See küla, see provints ja see riik leinavad kahe Argentina piloodi ja kaheksa Prantsuse kodaniku surma,» ütles kopteriõnnetuse uurimise eest vastutav kohtunik Virginia Illanes Bordon.

«Me oleme töötanud piirkonnas, kus kahe kopteri kokkupõrge tõi kaasa kümme surma,» lisas ta.

Samal ajal, kui Argentinas uuritakse traagilise kokkupõrke põhjuseid, valitseb lein ka Prantsusmaal.

«Sportlaste karjäär kestab, kuni nad saavad 30, ning siis peavad nad elama, töö leidma ja võimalusel kombineerima seda oma kirega. Adrenaliin on midagi, mida sa otsid isegi siis, kui sa oled sportlane olnud juba pikka aega,» märgib kunagine tipptennisist Yannick Noah. «Kuid sellegipoolest on see tragöödia. Need olid noored inimesed. Head inimesed, kes sattusid helikopteriõnnetusse.»

Kopteriõnnetuses hukkunute seas olid purjetamistšempion Florence Arthaud, olümpiamängudel kuldmedali võitnud ujuja Camille Muffat ja samuti olümpiatasemel võistelnud poksija Alexis Vastine. Lisaks sai surma ka viis Prantsuse kodanikust teletöötajat.

La Rioja provintsis juhtunud kopteriõnnetuses hukkunute surnukehad saadi kätte juba eile. Nende tuvastamine aga võtab ilmselt mõnevõrra aega, sest laibad on tundmatuseni põlenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles