Eesti motokrossisõitja läheb Inglismaale medalit püüdma

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Krestinov.
Gert Krestinov. Foto: Bavo Swijgers

Tänavu uue meeskonnaga liitunud Eesti motokrossi rahvuskoondise liige Gert Krestinov valmistub eeloleval nädalavahetusel algavateks Inglismaa meistrivõistlusteks, mille eesmärk ei ole mitte rohkem ega vähem kui hooaja kokkuvõttes poodiumile tõusmine.

Eelmise hooajaga jäi Saku noormees enamjaolt rahule. «Oli võimalus teha Belgias koos Priit Rätsepaga sõidutrenni ja saime üksteist kiiremaks suruda. MM-etapil oli parim tulemus 13. koht Lommelis ning Inglismaa meistrivõistlustel olin hooaja kokkuvõttes viies. Tunnen, et arenen iga aastaga paremaks ja kiiremaks sõitjaks,» rääkis Krestinov, kes vahetas Kawasaki tänavu Honda vastu.

«Hooaja keskel võttis minuga ühendust Honda Inglismaa ametliku meeskonna Buildbase Honda tiimi omanik ja manager David Thorpe, kes on ise kolmekordne maailmameister. Meeskond oli mulle juba eelnevalt silma jäänud väga professionaalse tegutsemise poolest ning peale lepingupunktide läbirääkimist ei olnud mul vaja pikalt mõelda, et nendega käed lüüa. Samuti on tiimil välja arendatud väga hea tsikkel ning võitmiseks on kõik eeldused olemas, tuleb vaid osavalt ja kiirelt sõita,» selgitas margivahetust Krestinov.

«Kohanesin rattaga väga kiiresti, novembris sain uues tsikli kätte ja vastavalt ilmale sain ka sõita. Tõsisem testimine ja treeninglaager toimus Sardiinias ja mujal Itaalias, võistlesime ka Itaalia meistrivõistlustel ja Mantova Starcrossil,» rääkis saapamaa tiitlivõistlustel 15. koha saanud Krestinov. «Meeskond jäi tulemustega rahule, sest sõitsin ka nii öelda eelmise aasta rasva pealt, kuna polnud palju harjutada saanud ja kohe võistlustele minna oli suhteliselt keeruline ülesanne,» lisas Eesti motokrossisõitja.

«Hetkel on vorm juba väga hea ja ootan 15. märtsil algavaid Briti meistrivõistluseid väga. Eesmärgiks on olla hooaja kokkuvõttes Inglismaal poodiumil ja saada ka mõni sõiduvõit,» rääkis Krestinov, kes tahab tänavu ka rohkem Eestis võistelda ja siin häid tulemusi teha. «Kuigi tiimi jaoks ei ole MM-sari oluline, siis olen igal aastal vähemalt ühest MM-etapist siiski osa võtnud ja loodan ka sel aastal mõnel etapil osaleda. Tiim lubas mulle selleks tehnikat ja varustust nii, et kui leian et vaja MM-ile sõitma minna, siis ka lähen. Tõenäoliselt saab selleks olema Lommeli etapp, kuid välistatud ei ole ka Valkenswaardi etapp aprillis,» selgitas oma kalendrit Krestinov, kelle esimene võistlus kodumaal on aga 18. aprillil toimuv Mulgikross.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles