Eesti parim hokiklubi kaebas alaliidu kohtusse. Poolfinaalid võivad edasi lükkuda

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HC Viking ja peatreener Dmitri Medvedev.
HC Viking ja peatreener Dmitri Medvedev. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eesti Jäähokiliidu (EJHL) juhatus otsustas veebruari lõpus, et jäähoki Eesti meistriliiga põhiturniiri võitnud HC Viking ei tohi mängida meistrivõistluste play-off'is, kuna polnud täitnud lepingulisi finantskohustusi hokiliidu ees. Nüüd tuli tuli saagasse aga pööre, kuna saabus kohtuotsus, mis andis õiguse Vikingule.

Ühtlasi seisab Harju Maakohtu kohtumääruses, et hokiliit peab lubama Vikingul osaleda tänavustel meistrivõistlustel. Hokiliidu president Rauno Parras ütles Postimehele, et ei ole saanud veel kohtumäärusega tutvuda ning ei oska praegu olukorda kommenteerida. Ta lubas esimesel võimalusel kontakteeruda oma juristiga. «Kui ta ütleb, et peame laskma Vikingul mängida, siis seda me ka teeme,» lisas ta. Hetkel ei osanud Parras öelda, kas sellel nädalavahetusel Eesti meistrivõistluste poolfinaale peetakse. Täpsem info peaks saabuma õhtul.

Rauno Parras
Rauno Parras Foto: Sille Annuk

Eesti Jäähokiliit teatas märtsi alguses, et Viking eemaldatakse meistrivõistlustelt, kuna ei ole täitnud sõlmitud lepingu tingimusi. «EJHL ja HC Viking allkirjastasid 9. septembril 2014 lepingu, millega HC Viking võttis üle HK Viiking Spordi varasemad võlgnevused alaliidu ees ning kohustus need tasuma vastavalt fikseeritud graafikule. Vaatamata korduvatele meeldetuletusetele ning võlgnevusele tähelepanu juhtimisele ei ole HC Viking tänaseni oma kohustusi korrektselt täitnud. Tekkinud olukorras ei pidanud EJHLi juhatus võimalikuks HC Vikingi mängimis Eesti Meistriliiga play-offis. Juhatuse otsus on lõplik,» ütles Parras toona.

Play-off’is pidid hokiliidu teatel mängima Tartu Kalev-Välk, Narva PSK, HC Panter ja Kohtla-Järve Viru Sputnik. Nüüd saab põhiturniiri nõrgima klubi Sputniku asemel taas võimaluse Viking. Poolfinaalid toimuvad peaks toimuma juba eeloleval nädalavahetusel. Võimalik, et need lükatakse edasi.

Kohtumäärus:

1. Rahuldada hageja Mittetulundusühing HC Viking (registrikood 80372738) 10. märtsi 2015 hagi tagamise avaldus.

2. Hagi tagamiseks peatada kostja Mittetulundusühing Eesti Jäähokiliit (registrikood 80048096) juhatuse 27. veebruari 2015. aasta otsuse täitmine ja kohustada kostjat võimaldama hagejal Mittetulundusühing HC Viking (registrikood 80372738) osaleda 2014/2015 Eesti Meistrivõistlustel jäähokis.

3. Käesolev kohtumäärus on viivitamata täidetav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles