Koondise peatreener: mängijatele on pinget vaja

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti peatreener (vasakul) Gheorghe Cretu, Robert Täht ja Andri Aganits eelmisel suvel Kreekas EM-valikmängudel.
Eesti peatreener (vasakul) Gheorghe Cretu, Robert Täht ja Andri Aganits eelmisel suvel Kreekas EM-valikmängudel. Foto: Tarvi Pürn/volley.ee

Eelolev suvi saab Eesti võrkpallikoondise jaoks olema viimaste aastate tegusaim – juba mai alguses algava tsükli esimene verstapost on 24. ja 31. mail peetavad EM-valiksarja otsustavad kohtumised Rootsi vastu. Sellest oleneb, kas Eesti pääseb sügisel peetavale finaalturniirile. Lisaks tehakse üle mitme aasta taas kaasa Euroopa liigas, mis finaalturniirile jõudmise puhul on heaks ettevalmistuseks. Teisalt tuleb treeneritel ka nuputamist, kuidas mängijaid kogu suve töös ja vormis hoida, ent samal ajal koormust vigastuste vältimiseks täpselt sättida.

Klubihooajal Poolas töötav koondise peatreener Gheorghe Cretu usub, et kuna suur osa kandidaatidest on noored ja ei mängi ülitugevates liigades suurte koormustega, pole nad klubihooajast nii väsinud ja peavad suve kenasti vastu. «Kuidas teised riigid hakkama saavad, kes igal suvel sellise koormusega harjutavad? Saame ka meie, mõned põhimehed on 30 ringis, ent enamik noored ja tugevad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles