Terror Küprosel: jalgpallikohtuniku auto pandi põlema, eelnesid pommiplahvatused

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlema süüdatud sõiduauto. Foto on illustratiivne.
Põlema süüdatud sõiduauto. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Küprosel näib üks eluohtlikumaid ameteid olevat jalgpallikohtuniku oma - ööl vastu teisipäeva panid tundmatud isikud põlema kohtuniku Leontios Trattose kasutuses olnud sõiduauto.

Küprose jalgpallikohtunike liidu esimehe Trattose tööandjale kuuluv sõiduk oli pargitud pealinnas Nicosias kohtuniku elupaigaks oleva kortermaja maa-alusesse parklasse. Võimude hinnangul valati auto üle süütevedelikuga ja pandi sellele siis tuli otsa. Sõiduk hävis tules täielikult.

Küprose tippkohtunike hulka kuuluv Trattos langes ähvarduste ohvriks ka mullu veebruaris. Tookord lasti talle kuuluv auto tema kodu ees lihtsalt õhku. Toona peatati ajutiselt Küprose liigahooaeg, sest ka teised vilemehed olid saanud ähvardusi. Rünnakud on aga jätkunud ning näiteks tänavu jaanuaris plahvatas pomm Limassolis maja juures, kus elab jalgpallikohtuniku Thomas Mouskose ema. Pisut hiljem lasti torupommiga õhku teise kohtuniku naisele kuulunud auto.

Kokku on viimase aasta jooksul toimunud juba kuus sellist vahejuhtumit. Ükski inimene tänases rünnakus õnneks viga ei saanud, kuid Küprose liigahooaja jätkumine on taas suure küsimärgi all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles