Eesti korvpalli keskmine tase jääb Lätile ja Leedule alla

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe.
Gert Kullamäe. Foto: Margus Ansu

Korvpalli Balti liiga algusaastatel näis Eestiklubide võimalus võitjana triumfeerida kaduvväike – Leedu tippklubidele Kaunase Žalgirisele ja Vilniuse Lietuvos Rytasele vastu saada oli ebareaalne. Tartu Rocki võidetud pronksmedal 2009. aastal oli toonastes oludes maksimum.

«Eestikorvpalli üldine tase on kehvem kui Lätis ja Leedus, nii nagu on Eesti mängijate keskmine tase nendest viletsam,» leidis korvpalliliidus noortekoondiste eest vastutav Indrek Ruut. Seda, et Eesti klubide keskmine tase jääb lõunanaabrite omale alla, ei eita ka oma meeskondadega Balti liigas osalenud treenerid.

«Ärgem alahinnakem Läti ja Leedu neljanda kuni kuuenda meeskonna taset. Neil on lihtsalt rohkem häid oma mängijaid,» märkis Rapla peatreener Aivar Kuusmaa. «Mõned aastad tagasi hakkasid Läti noortekoondised Euroopat vallutama. Sealt välja kasvanud mängijatest läksid paljud välismaale, kuid paljud jäid ka koju. Nende valik on lihtsalt suurem. Ka Leedul on paljud heal tasemel mängijad kodumaale naasnud ning kvaliteetmängijaid jagub kõikidesse klubidesse. Võrreldes Eesti klubidega on vahe ka rahalistes võimalustes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles