McCain lubas Washingtoni uusi tuuli

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeva õhtul St. Paulis toimuval USA Vabariikliku erakonna parteikongressil ametlikuks presidendikandidaadiks kinnitatud John McCain lubas Washingtoni uusi tuuli.


McCain lubas eile peetud kõnes Washingtoni unest üles raputada ning juhtida riigi taas rahu ja jõukuse teele, vahendas CNN News.

Ta nimetas vabariiklaste asepresidendikandidaati ja Alaska kuberneri Sarah Palinit «õigeks partneriks», kellega riigis vajalikud muudatused ellu viia.

«Ta [Palin] lubas käsile võtta teravad probleemid nagu energia sõltumatuse ja korruptsiooni,» lisas 72-aastane McCain, kes kinnitas, et võidu korral kaasab ta administratsiooni ka demokraadid ja sõltumatud poliitikud.

«Kasutagem mõlema poole parimaid ideid. Selle asemel, et üksteisega võimu pärast võidelda, proovigem seda jagada,» täpsustas McCain, kes rõhutas ühist Ameerika identiteeti.

McCain lubas esiplaanile seada lihtsa ameeriklase, kelle heaks muudetakse töö- ja tervishoiusüsteemi efektiivsemaks ning haridus kättesaadavamaks.

McCain lubas ka kärpida USA kulutusi välisriikidele, kellega riigil pole sõbralikud suhted. USA Iraagi-poliitikat kommenteerides tuletas viis aastat Vietnamis sõjavangis olnud mees ajakirjanikele meelde, et ta toetas «vägede suurendamist, kui see polnud populaarne otsus» ja tema vaated Iraagi sõja osas pole muutunud.

«Ma vihkan sõda. See on väljaspool kujutlusvõimet kohutav,» vahendas Reuters McCaini sõnu.

Vabariiklaste parteikongressi on saatnud ulatuslikud meeleavaldused. Politsei oli taas meeleavaldajate laiali ajamiseks sunnitud kasutama pisargaasi ja paukgranaate ning arreteerima üle 200 Iraagi sõja vastu protesteerinud inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles