Fotod: fännide protest Berlusconi vastu jättis Itaalia tippklubi staadioni tühjaks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AC Milani fännid protesteerisid liigamängul klubi omanike vastu.
AC Milani fännid protesteerisid liigamängul klubi omanike vastu. Foto: SCANPIX

18-kordne Itaalia meisterklubi ja seitse korda Euroopa Meistrite liiga või selle eelkäija Euroopa meistrite karika võitnud kuulus AC Milani jalgpalliklubi pidas eilse liigamängu Cagliari vastu peaaegu tühjal staadionil, kuna fännid protesteerivad selle vastu, kuidas klubi juhitakse.

Milan on 2015. aastal võitnud vaid kolm kohtumist ning liigatabelis oldi enne viimase vooru algust tagasihoidlikul kümnendal real. Klubi viimane Itaalia meistritiitel pärineb 2011. aastast, Meistrite liiga võideti viimati 2007. aastal. Mullu lõpetas Milan aga koduse hooaja alles kaheksandal kohal, mis tähendas, et tänavu üheski eurosarjas ei mängita.

Fännide arvates on klubi praeguses seisus süüdi juhtkond ja eeskätt omanik Silvio Berlusconi. «Kui palju ohverdusi oleme meie Milani nimel teinud? Kui sageli oleme me raha säästnud, et osta uus särk, minna staadionile või uuendada oma hooajapiletit? Ühest asjast on puudu jäänud, asjast, mida me Milani fännidena ja klubi värvide armastajatena vajame – selgusest!» seisis veebilehel Curvasudmilano.it avaldatud fännide ametlikus teadaandes.

«Kutsume neid, kes on juba pileti ostnud ja mängule reisimiseks ettevalmistusi teinud, jääma võimalusel väljapoole staadionit. Kui see pole võimalik – ja me mõistame, et sellega kaasneb ebamugavusi, sest meiegi reisime alati esmajärjekorras oma suurt armastust toetama –, siis palume vähemalt mitte loosungeid lehvitada ja klubile kaasa elada. Rossoneri (Milani fännid – toim) peab täna rohkem kui kunagi varem näitama eesmärgi nimel ühtsust ja tagama selle, et olukorra põhjustajad täidaksid oma kohust,» lisati teadaandes.

Fännid tahavad Berlusconilt teada, kas ta kavatseb klubi maha müüa või endiselt selle eesotsas jätkata. Teise variandi korral oodatakse, et omanik klubisse investeeriks ja varasemad hiilgeajad taastaks.

Fännide puudumisest hoolimata suutis Milan tabelis eelviimasel kohal olevast Cagliarist 3:1 jagu saada. Kaks väravat lõi Jeremy Menez, ühe lisas Philippe Mexes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles