Ujumises rajarekordi püstitanud Albert lõpetas Melbourne´i Ironmani kaheksandana

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Albert.
Marko Albert. Foto: Darryl Carey

Eesti pikamaatriatleet Marko Albert tegi hooaja esimese täispika triatloni Austraalias, läbides Melbourne´i Ironmani ajaga 8:21.49. Võitjale Jeffrey Symondsile kaotas kaheksandana lõpetanud eestlane 17 minuti ja 20 sekundiga.

Et Melbourne´is mängiti ühtlasi välja ka Austraalia-Okeaania meistritiitel täispikas triatlonis, oli võistluse tase tavapärasemast kõrgem ja konkurentsitihedam. Marko alustas siiski talle omaselt, kinnitades enda triatlonimaailma kiireima ujuja staatust ujumisetapi võiduga. 3,8 km läbimiseks kulutas Albert vees aega 45 minutit ja 18 sekundit, püstitades sellega ühtlasi ka rajarekordi.

Rattarajal liikus Albert esimesed paarkümmend kilomeetrit liidrina, ent lasi siis ette sakslase Nils Frommholdi ja austraallase Luke Belli. Pikka aega kolmandal positsioonil püsinud eestlasele ja temaga samas tempos kulgenud kolmele kaasvõistlejale jõudis poolel maal järele aga suurem grupp võistlejaid, kes väikeste, ent kontrollitud vahedega siirdusid üheskoos ka jooksuetapile. 

Juba rattasõidul mitte kõige paremat minekut tundnud Albert ei saanud head enesetunnet kätte ka jooksuetapil. Enda kohta nõrga maratoni jooksnud Albert suutis rattaetapiga võrreldes tõusta siiski koha võrra ning lõpetada raske katsumuse kaheksanda kohaga. Tugeva jooksuga võitjaks tõusnud Kanada sportlasele Jeffrey Symondsile kaotas Albert lõpuks 17 minutit.

Maratoni ajaga 3:02.10 jooksnud Alberti sõnul võitles ta lõpus ennekõike finišisse jõudmise nimel. Lõppajana läks eestlasele kirja 8:21.49.

Naiste arvestuses oli kodupubliku rõõmuks väledaim austraallanna Mel Hauschildt, kes läbis võistlustrassi ajaga 8:52.51. Kolmekordne Hawaii Ironmani võitja Mirinda Carfrae jäi üllatuslikult alles seitsmendaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles