Eestlane võitis Žalgirise hallis 6000 pealtvaataja ees toimunud motovõistluse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Jakobson
Jan Jakobson Foto: Bravo Events

Kuulsa Leedu korvpalliklubi Kaunase Žalgirise spordiareenil sõideti 6000 pealtvaataja silme all sellel aastal esmakordselt peetava Arenacross Baltic Cupi avavõistlus. Hooaja jooksul toimub ühtekokku neli etapp, millest kaks toimuvad Leedus, üks Lätis ja üks Eestis.

MX2 klassis esines väga hästi Sõmerpali motoklubi sõitja Jan Jakobson (Kawasaki), kes võitis mõlemad sõidud kindlalt. Avasõidus kaotas teisena lõpetanud leedulane Renalds Pinilka (KTM) eestlasele 23,4 sekundiga ning kolmandaks tulnud leedukas Domantas Jazdauskas (Kawasaki) juba ühe ringiga. Teises sõidus edestas Jakobson konkurente väiksema vahega, kui ta edu oli Jazdauskase ees 12,9 sekundit. Kolmandana lõpujoone ületanud valgevenelane Dzmitry Kurov (KTM) jäi teisest kohast omakorda 1,9 sekundit.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis avaetapi Jakobson (50 punkti), teise koha sai Jazdauskas (36 p) ja kolmanda teises sõidus neljanda koha Pinilka (31 p).

Suuremas Open Pro klassis oli eestlastest võistlustules Kagu motoklubi sõitja Andero Lusbo (Suzuki). Kummaski sõidus heitles eestlane kohaliku Arunas Gelazninkasega (KTM) ja pidi mõlemas leeduka mõnesekundilist paremust tunnistama. Mõlemas sõidus lõpetas eestlase järel kolmandana leedulane Nerimantas Jucius (Yamaha).

Päeva lõpetas Superfinaal, kus osalesid MX2 ja Open Pro parimad ja sõideti mees-mehe vastu duellid. Magusa revanši Lusbo, kes alistas teises voorus Gelazninkase ning kohtus lõpuks enda vastased alistanud Jakobsoniga. Eestlaste omavahelisest duellist väljus seekord võitjana Lusbo, kes asus sõitu juhtima juba stardist.

Järgmine Arenacross Baltic Cup sõidetakse novembris Tallinnas, kuid hetkel on täpne kuupäev ja toimumiskoht veel lahtised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles