Vooru eelvaade: Aruküla võib kindlustada koha veerandfinaalis

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aruküla käsipallimeeskond (rohelises)
Aruküla käsipallimeeskond (rohelises) Foto: Elmo Riig

Eesti meeste käsipallimeistrivõistlustel peetakse põhiturniiri eelviimane ehk 20. voor, kus lähevad vastamisi Aruküla SK – Audentes, Viljandi HC – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper, Valga Käval – Põlva Serviti ning HC Viimsi/Tööriistamarket – SK Tapa. Viljandi ja Kehra vahelist mängu saab otseülekandes vaadata Postimehe vahendusel.

24.03. (kell 19.00) Aruküla Spordihoone: Aruküla SK – Audentes

Omavahelised mängud. 1. ring: 26:27; 2. ring: 21:26.

Aruküla alistas eelmises voorus võõrsil Tapa 32:30 ja kerkis viimasele play-offi kohale, Audentes aga sai kodus 29:21 jagu Kävalist.

11-mängulise kaotusteseeria lõpetanud Aruküla tõusis Tapast mööda seitsmendaks, kuid kuna Audentes ei pääse reglemendi järgi play-offi, siis nüüd ollakse veerandfinaali viival positsioonil. Arukülal on samapalju punkte kui Tapal, kuid neil on eelis omavahelistes mängudes.

«Tahame võita järelejäänud kaks kohtumist, et turniiritabelis reaalselt Audentesest mööda tõusta ja oma play-offi kohta õigustada,» ütles Aruküla peatreener Toivo Järv. «Motivatsiooni meestel on. Seda tõestas võit Tapa üle, mis tuli paljuski tahtmise pealt.»

Audentese noored olid möödunud nädalavahetusel seotud Eesti A-vanuseklassi meistrivõistlustega, kus Elite Sport sai Tallase järel teise koha. «Meie jaoks oli see võidetud hõbe, sest tegutsesime ilma väravavahita ning meil oli vaid üks vahetusmängija,» lausus Audentese ja Elite Sporti juhendaja Riho-Bruno Bramanis. «Kuna koormus on olnud suur ning poisse kimbutab väsimus, siis lähme Aruküla vastu teise ešeloniga. Meie jaoks on hooaja eesmärgid juba täidetud ja mulle teeb eeskätt rõõmu mängijate areng.»

25.03. (kell 19.00) Viljandi Spordihoone: Viljandi HC – HC Kehra

Omavahelised mängud. 1. ring: 29:30; 2. ring: 25:27.

Viljandi kaotas eelmises voorus Põlvas Servitile 24:36 ning lõpetab põhiturniiri kolmandana. Kehra oli aga kodus 31:24 üle Viimsi/Tööriistamarketist.

Viljandit ootab nädalavahetusel Klaipedas ees Balti Challenge League’i finaalturniir ja kuna Eesti meistrivõistluste põhiturniiril saadakse sõltumata viimase kahe vooru tulemustest kolmas koht, siis matšiks kehralastega spetsiaalselt ei valmistuta. «Saame Balti liiga finaalturniiri eel hea mängu tugeva vastasega,» lausus Viljandi peatreener Marko Koks. «Pealegi oli meil kolm noort seotud A-vanuseklassi meistrivõistlustega, kes peavad nüüd ennast välja puhkama. Vanemad mehed liiguvad aga tõusuteel ning vigastusest on taastumas ka Kristo Järve. Kehra vastu ta veel ei mängi, aga võib-olla on ta tagasi Balti liigaks.»

Kehralased on kahenädalast mängupausi kasulikult ära kasutanud. «Seis on hea. Oleme teinud trenni ja kõik peale Indrek Napsepa on ka rivis,» rõõmustas Kehra juhendaja Jüri Lepp. «Kuna me oleme saanud rohkem puhata kui Viljandi, siis kavatseme nende murdmiseks mängutempo kõrgeks ajada.»

25.03. (kell 19.00) Valga Spordihoone: Valga Käval – Põlva Serviti

Omavahelised mängud. 1. ring: 16:43; 2. ring: 25:38.

Käval jäi eelmises voorus võõrsil Tallinnas 21:29 alla Audentesele ning Serviti alistas koduseinte toel 36:24 Viljandi meeskonna.

Kävalit on viimasel ajal kimbutanud põhimängijate vigastused, teiste seas on rivist väljas olnud Meistriliiga suurim väravakütt Andris Celminš, puurilukk Andrei Kunavitš ja Ingmar Kasuk. «Serviti vastu üritame numbrid soliidsena hoida,» jäi valgalaste peatreener Andris Uibo realistiks. «Me ei saa erilist koostööd ka harjutada, sest põhimehed on puudu. Loodetavasti on nad veerandfinaalideks tagasi.»

Serviti ei kavatse Kävalile hinnaalandust teha. «Pika pausi tõttu on meestel suur mängunälg ja sõidame Valka pea oma parimas rivistuses,» teatas põlvalaste juhendaja Kalmer Musting. «Kuna Kävalil on hetkel hõre koosseis, siis saame keskenduda eeskätt enda tegemistele.»

26.03. (kell 19.00) Viimsi Keskkool: HC Viimsi – SK Tapa

Omavahelised mängud. 1. ring: 36:26; 2. ring: 28:26.

Viimsi/Tööriistamarket pidi eelmises voorus võõrsil tunnistama Kehra/Horizon Pulp&Paperi 31:24 paremust ning Tapa kaotas kodus Arukülale 30:32.

Viimsi päralt on põhiturniiri neljas koht, Tapa vajab aga veerandfinaali pääsemiseks punkte. «Mõtleme juba play-offi peale ja oleme selle nimel teinud üldfüüsilist ettevalmistust,» rääkis Viimsi peatreener Ain Pinnonen. «Tapa tuleb meie vastu võitlema, kuid neist jagu saamine on meie jaoks prestiiži küsimus. Kuna nende noored olid nädalavahetusel seotud A-vanuseklassi meistrivõistlustega, siis võib neid kimbutada väsimus. Seetõttu kavatseme kohe kiire tempo peale panna.»

Tapa kohtub viimases kahes voorus Viimsi ja Viljandiga, kellele tänavu on kaotatud kõik neli mängu. Arukülast möödumiseks tuleb nüüd aga punkte noppima hakata. «Meie edasipääsuvõimalused on väikesed, lisaks sellele peavad osad põhimehed erinevatel põhjustel kohtumisest eemale jääma,» ütles Tapa juhendaja Elmu Koppelmann. «Eelmises voorus olid meil Aruküla vastu omad võimalused olemas, ent need jäid erinevatel põhjustel kasutamata. Siiski on hooaeg olnud meie jaoks positiivne. Poisid on arengus sammu edasi astunud ning kõik tahavad mängida käsipalli.»

Tabeliseis 19. vooru järel: Põlva Serviti 34, HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 34, Viljandi HC 30, HC Viimsi/Tööriistamarket 22, Valga Käval 11, Audentes 9, Aruküla SK 6, SK Tapa 6 punkti.

Väravaküttide edetabeli tipp: Andris Celminš (Valga Käval) 167, Ott Varik (Viljandi HC) 117, Siim Pinnonen (HC Viimsi/Tööriistamarket) 108, Andre Sild (Aruküla SK) 101, Marko Slastinovski (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper) 96, Mihkel Vaher (Aruküla SK) 93, Dmõtro Jankovski (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper) 88, Sander Annula (SK Tapa) 86, Kristo Järve (Viljandi HC) 86, Karl Toom (Viljandi HC) 86, Kaspar Lees (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper) 80, Karl Toom (Audentes) 80 tabamust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles