Video: Nowitzki kirjutas NBA rekorditeraamatusse uue vägeva peatüki

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirk Nowitzki.
Dirk Nowitzki. Foto: SCANPIX

Dirk Nowitzki aitas Dallas Mavericksi läinud ööl NBAs 101:94 võidule San Antonio Spursi üle ning tegi selle käigus statistikaraamatutesse võimsa uue sissekande.

Nowitzkist sai esimene mees, kes on NBAs visanud vähemalt 25 000 punkti, võtnud 10 000 lauapalli, pannud 1000 blokki ja tabanud 1000 kaugviset. Viimasena langes lauapallide võtmise tähis.

«See tundub uskumatuna. Kui ma 20-aastasena NBAsse tulin, olin kogu liiga kõige kehvem 213-sentimeetrine lauapallide võtja. Ütleksin endiselt, et ma ei ole selles kuigi hea, kuid oskan nüüd oma suurust paremini ära kasutada,» tõdes endale omaselt tagasihoidlik Nowitzki pärast mängu ESPNile. «See valmistab mulle isegi rohkem rõõmu kui mingid punktirekordid!»

Nowitzki on nüüd visanud NBAs 27 960 punkti, võtnud 10 004 lauapalli, pannud 1123 kulpi ja tabanud 1564 kolmepunktiviset.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles