Legendaarne Tartu rattaralli üllatab uue rajaga

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raja 66. kilomeeter, Kuremaa veski.
Raja 66. kilomeeter, Kuremaa veski. Foto: Tarmo Haud

31.mail sõidetakse Eestimaa teedel taaskord traditsiooniline Tartu Rattaralli. Esimest korda 34-aasta pikkuses ajaloos viib tänavune rajauuendus rattasõbrad ülikoolilinnast hoopis põhja poole, Vooremaa maastikele.

 «Võitluste stardi- ja finišipaik jäävad traditsiooniliselt Tartu kesklinna Turu tänavale. Pärast stardipaugu kõlamist viib pikk distants osalejad  Jõgevale ja Laiusele ning seejärel Palamuse ja Elistvere kaudu tagasi Tartu poole. Tartusse jõutakse tagasi läbi Luunja ja Ihaste ning ratturitel on võimalik esmakordselt ületada uhiuus Ihaste sild. Lühike distants kulgeb Saadjärveni ning pöörab siis tagasi ülikoolilinna,» kirjeldas uut rada võistluste direktor Indrek Kelk.

«Uus rada pakub kahtlemata ehedaid loodusemotsioone tänu avaratele maastikele ja maalilistele vaadetele,» ütles ta ning lisas, et traditsioonilise Lõuna-Eesti kuppelmaastikul kulgeva raja väljavahetamise tingis Tartu-Võru maantee remont.

Väikese muudatuse teevad läbi ka distantside pikkused. Neid, kes eelistavad pikemat rada, ootab varasema 135 asemel 142 km pikkune distants. «Nendele lohutuseks, keda pikem distants hirmutab, võib öelda, et kunagi varem pole Tartu Rattarallil olnud hea ja sileda asfalti osakaal nii suur kui sel aastal,» ütles Kelk.

Lühema maa eelistajad on aga 70 km asemel oodatud 63 km pikkusele rajale. «Tartu linna, Maanteeameti ning teiste omavalitsuste nõusolek uuele rajale on olemas. Lähema paari nädala jooksul pannakse paika ka nii teeninduspunktide kui ka vahefinišite asukohad,» selgitas Kelk edasisi tegevusi.

34. Tartu Rattarallile saab kuni 1. maini registreeruda 50% soodsamalt. See tähendab, et pikema 142km pikkuse distantsi hind on 35€ ja lühema 63km oma 25€. Teises voorus ehk kuni 22. maini kehtib 35%-line soodustus täishinnast ja alates 23. maist kehtivad 34. Tartu Rattarallil täishinnad – 70€ pikemale distantsile ja 50€ lühemale.

Täpsem info Klubi Tartu Maraton kodulehelt siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles