U23 EMi finaalis maadleva Epp Mäe treener: tulime siia võitma!

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Mäe (sinises).
Epp Mäe (sinises). Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Poolas Walbrzychis peetaval kuni 23-aastaste maadluse EMil naiste -75 kg kategoorias finaali jõudnud Epp Mäe treener Ahto Raska ütles pärast poolfinaali, et kõrget kohta oodati juba enne võistluse algust.

«Epu vorm ja kiirus on väga hea, kuigi spetsiaalset ettevalmistust me selleks jõuprooviks ei teinud. Kõige tähtsam võistlus on ikkagi septembris peetav täiskasvanute MM. Aga tulime siia võitma, muidu polnuks mõtet kohale sõitagi. Epp on viimasel ajal enam-vähem terve ka püsinud, väike vigastus vahepeal oli, aga see ei tohiks ta esitusi mõjutada,» sõnas ta Postimehele.

Avaringis oli 2. aprillil 23-aastaseks saav Mäe 10:0 üle valgevenelannast Natallia Lankost ja poolfinaalis 4:2 venelannast Anžela Katajevast. «Esimene matš oli üsna kindel, Epp tegi palju kahe punkti väärilisi heiteid ja probleeme polnud. Poolfinaalis oli ta psühholoogiliselt veidi krampis, aga suutis ikkagi endale finaalikoha välja maadelda,« kirjeldas Raska seniseid kohtumisi.

Finaalis läheb Mäe vastamisi temast kuu aega vanema poolatari Daria Osockaga, keda ta veebruari alguses Pariisi GP poolfinaalis 5:2 võitis. «Toona oli see suhteliselt raske matš ja nüüdki on näha olnud, et (Osocka) on kodupubliku ees hästi maadelnud. Tuleb kindlasti aktiivne finaal! Arvasin juba enne võistlust, et nemad ongi kaks parimat ja õnneks olid nad eri tabelipooltel,» selgitas Raska.

Aastatel 1993–99 ja 2001–09 16 korda vabamaadluses Eesti meistriks tulnud Raska on pikka aega maitsnud treenerileiba Soomes ja 2014. mais liitus Raska juhendatava Soome naistekoondise tegevustega ka Mäe. Võrreldes varasemaga on paranenud treeningtingimused ja kvaliteetsete laagrite hulk. Aasta alguses veedeti kolm nädalat isegi Jaapanis. «Suuri muutusi on raske teha, sest Epp on juba täiskasvanud maadleja, aga füüsilised ja taktikatreeningud on pisut teistmoodi kui Eestis. Kõige tähtsam, et sportlane on rahul ja näeb, et asjad töötavad tema kasuks.»

Kõik see on Raska sõnul aidanud Mäel edasi areneda ja nüüd on sihiks esimesed täiskasvanute medalid. «Juunis Bakuus toimuvatelt Euroopa mängudelt tahame medalit, Las Vegase MMilt vähemalt olümpiakohta ehk kuue hulka tulekut. Need eesmärgid võib julgelt välja öelda, sest midagi ulmelist seal pole. Teatud liidrid naiste raskekaalus on, aga Epp on neile juba jõuliselt kandadele astunud.»

Finaalid algavad Eesti aja järgi kell 20.00, Mäed on matile oodata umbes 20.45 - 21.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles