Balti Challenge liiga pronksmedalid võitnud Viljandi peatreener: võime endale hindeks panna 5

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Varik (paremal).
Ott Varik (paremal). Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi HC käsipallurid tulid Klaipedas toimunud Balti Challenge Liiga finaalturniirilt tagasi pronksmedalitega ning peatreener Marko Koks hindas kõrgelt nii turniiri ennast kui ka oma meeskonna esinemist. BCL-i debüüthooaja võit läks Leetu, karika tõstis pea kohale põhiturniirigi esimesena lõpetanud Klaipeda Dragunas.

Viljandi HC alustas poolfinaalis lätlaste Dobele Tenaxi vastu ebalevalt ning 0:3 kaotusseisust praktiliselt enam välja ei rabeletudki. «Võib vist öelda, et me polnud valmis play-offi pingeks,» tunnistas Koks. «Äkki põlesime natuke läbigi, mõned mehed ei saanud terve mängu jooksul jalgu alla. 17 väravat poolajaga endale lasta oli ikka liig mis liig ja lähemale kui kaks väravat Tenax meid ei lasknudki.»

Mulgid kaotasid Läti meistermeeskonna vastu poolaja 13:17 ja kogu kohtumise 28:32. Palju eksiti kaitses, sest näiteks vastaste mängu parim, Ansis Bilkštis viskas koguni 6 väravat 7-meetri karistusvisetest. Kokku jäi Bilkštise arvele 10 tabamust, viljandlaste parim Ott Varik sai kirja ühe vähem

Pronksimäng kujunes aga tõeliseks põnevusetenduseks, kus 6:2 algedu järel pidi Viljandi enamuse kohtumisest tagaajaja rollis tegutsema. «Oli ikka väga tasavägine ja närvilinegi mäng,» sõnas Koks, kes isegi teenis treeneripingilt nii kollase kaardi kui kaheminutilise eemaldamise. «Aga tundus, et olime veidi värskemad ja jaksasime paremini lõpuni.»

Varik tõusis mulkide sangariks, visates eelviimasel minutil 25:24 juhtvärava. «Seejärel eksis Granitas karistusviskel, ent meiegi kaotasime rünnakul palli ja nii oli leedukatel veel viigivõimalus, aga nad ei suutnud 30 sekundiga mõistliku lahenduseni jõuda,» kirjeldas Koks kohtumise lõpuhetki.

Teist päeva järjest oli Viljandi resultatiivseim Varik, visates 8 väravat. Ka kogu liiga kokkuvõttes lõpetas ta snaiprite pingereas teisena, saades 12 mänguga kirja 93 tabamust. Turniiri täpseim pallur oli Arturs Lazdinš Riia Celtnieks/LSPA-st, kes vaid 9 kohtumisega viskas 105 väravat.

«Väga vajalik ja õnnestunud turniir – sellist tagasisidet kuulsin kõigilt klubidelt,» kinnitas Koks. «Sama tunnistame meiegi. Võrdsed vastased, hea tase, mitte liiga kulukas – kõik sobis. Saime just seda, mida tulime hankima ehk rahvusvahelisi kogemusi, koduliigaga võrreldes teistsuguseid vastaseid ja tugevaid mänge,» selgitas Koks.

«Arvestades, et tegu oli meie debüüthooajaga, siis pole mingit küsimust – võime endale julgelt viie palli süsteemis viie panna. Pole millegi üle kurta. Kui ehk poolfinaal jääb natuke kripeldama, siis tegelikult täitis liiga täielikult oma eesmärgi ning kolmas koht oli vaid boonuseks,» lisas Viljandi juhendaja.

Balti Liiga eliitdivisjoni finaalturniir toimub kahe nädala pärast Kehras, kus lisaks korraldajaklubile osalevad Põlva Serviti, Riihimäe Cocks ja tiitlikaitsja Minski SKA. Poolfinaalpaarid on vastavalt põhiturniiri paremusjärjestusele Serviti – Cocks ja Kehra – SKA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles