Väike pisar ja kohe kell neli kalale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja pärast viimast mängu Eesti koondise särgis
Raio Piiroja pärast viimast mängu Eesti koondise särgis Foto: Tairo Lutter

Seitsmenda Eesti jalgpallikoondislasena lahkumismängu au osaliseks saanud Raio Piiroja saadeti eile väärikalt pensionile. Täna varahommikul taas kaluririided selga tõmbav keskkaitsja aitas eestlastel teha Islandiga 1:1 viigi.

Taas kaptenipaela käele saanud Piiroja oli avavile kõlades endale veidike harjumatus positsioonis: kui pall vastaste poolt mängu pandi, seisis ta keskringi juures ning kohtuniku vile kõlades oli just tema esimene eestlane, kes üle keskjoone tormas.

«Islandi hümn on selline, nagu keegi oleks surnud. See tegi kohe meeleolu härdaks. Eesti hümni laulsin juba täiega kaasa,» rääkis väljakul ründajana tegutsenud Piiroja esmastest emotsioonidest ning tunnistas, et lahkumismäng oli emotsionaalne. «Ikka võttis kokkuvõttes pisara silma. Võitled küll, aga ikka tuleb. Need ei ole kurbusest, need on ikka õnnepisarad. Väga lahe oli. Rahvast oli palju ja milline vastuvõtt. Super!»

Esimestel minutitel oli Piiroja kohe ka aktiivne: kui talle tehti viga, pani ta vastase surve alla ja sundis teda sööduga eksima ning sai ka pea vahele Konstantin Vassiljevi tsenderdusele. Eriti ohtlikuks löök siiski ei kujunenud.

Mängu poolest Piiroja väljakul viibitud aeg eestlastele kõige õnnelikumaks ei kujunenud, kuna 13. minutil viis Rurik Gislason Islandi 1:0 juhtima. Peagi sai kaptenipaela kandnud praegune kalur oma väljateenitud puhkusele, kui 13. minutil asendas teda Sergei Zenjov.

«Lootsin muidugi veidike veel mängida. Kui mind välja võeti, siis hakkas alles mänguks minema,» tõdes Piiroja, tunnustades sellega kaaslasi, kes kaotusseisu jäänuna hakkasid rünnakul aktiivsemalt tegutsema. «Kokkuvõttes olen siiski vanaks ja aeglaseks jäänud. Kui viis minutit oli mängitud, siis otsisin kohta, kus puhata.»

Tänasest on endine keskkaitsja taas täiskohaga kalur. «Sõidan pärast mängu Pärnusse. Hommikul kell neli on äratus ja seejärel merele,» rääkis Piiroja oma edasistest plaanidest.

Piiroja edukalt pensionile saadetud, asus Eesti koondis ka rohkem ründama. Magnus Pehrssoni käe all peetud matšidest seni kõige ladusamat ründemängu näidanud eestlaste vastu ei tulnud küll väljakule kõik saareriigi tippmehed, kuid vaatepilt oli siiski meeldiv. Eriti aktiivsed olid Konstantin Vassiljev ja Sergei Zenjov, kes kombineerisid päris korralikult. Vassiljev oligi see mees, kes 55. minutil realiseeris edukalt Eesti vasturünnaku. Vastaste väravat ohustati veelgi, kuid skooriga 1:1 kohtumine lõppeski.

«Arvan, et see mäng oli Norra matši kõrval teine, kus leidsime meeskonnas hea tasakaalu. Vassiljev on olnud võtmemängija aastaid ja oli seda ka seekord. Ta oli värske ja kasutasime teda hästi,» rääkis Pehrsson, kes kiitis ka algkoosseisus alustanud Rauno Allikut. «Kui ta jätkab samamoodi, siis valitakse teda ka edaspidi koondisesse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles