Tiimijuht: lollid, kes Verstappenit kritiseerisid, pandi paika

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: SCANPIX

Toro Rosso vormel-1 meeskonna juht Frank Tost avaldas heameelt selle üle, et Malaisia etapil kõigi aegade noorima sõitjana punktikohale jõudnud Max Verstappen andis väärilise vastulöögi kõigile, kes teda hooaja eel liigse nooruse tõttu kritiseerisid.

17-aastasest Verstappenist sai hooaja alates noorim vormel-1 sarjas osalenud sõitja ning Malaisias seitsmendana lõpetades ka noorim sarjas punkte kogunud mees. «Ütlesin seda juba oktoobris-novembris, kui kõik teda kritiseerisid: ta vastab neile rajal, sest rajal antud vastus on selline, mida iga loll mõistab,» vahendab Autosport Tosti sõnu. Ka Verstappeni uustulnukast meeskonnakaaslane Carlos Sainz Jr on nii Austraalias kui ka Malaisias juba punktikohale jõudnud ning Toro Rosso tehnikadirektori James Key sõnul ei näe noormehed sugugi kollanokkade moodi välja.

«Minu arvates said nad mõlemad rasketes oludes väga hästi hakkama. Nad teevad täpselt seda, mida tahame neilt näha. Mõlemad suudavad anda sõidu käigus rehvide kohta väga head tagasisidet. Mingit draamat ei toimu, nad teevad lihtsalt oma tööd,» sõnas Key, kellele on kõige rohkem muljet avaldanud nii Verstappeni kui ka Sainzi töökultuur. «Olen nendega väga rahul, kumbki pole seni vigu teinud. Nad on avatud ja valmis hilisõhtuni õppima. Nad tahavad teada, mis toimub ning mida auto juures muudetakse ja kõige selle mõistmine aitab neil häid tulemusi saavutada. Lisaks on nad lihtsalt väga head sõitjad,» lausus Key.

Verstappen teenis Malaisias seitsmenda koha eest kuus punkti, sama palju punkte on Austraalias saadud 9. ja Malaisias väljasõidetud 8. koha eest koos ka Sainzil. MM-sarja üldtabelis annab see neile vastavalt 10. ja 11. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles