Glebova uisutab uuel hooajal enda tehtud kava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova
Jelena Glebova Foto: Raigo Pajula

Eesti viimaste aastate parim iluuisutaja Jelena Glebova läheb uuele hooajale vastu kahe uue kavaga. Olukorra teeb erilisemaks see, et lühikava on suuresti Tallinna Ülikoolis viimasel kursusel koreograafiat õppiva Glebova enda koostatud.


«See on väga ebatavaline kava,» selgitas Glebova, kes uisutab tuntud teleseriaalist «Seks ja linn» pärit laulu «Labels or Love» saatel. «Sain abi  Veronika Vallimäelt, kes on Rocca al Mare uisukoolis koreograaf. Võtsin temalt hip-hop-tantsu tunde ja siis hakkasin jääl neid liigutusi proovima.»

«Mina hoidsin sihilikult eemale, ainult jälgisin kõrvalt, et asjad oleksid korrektsed ja sobiksid, et kõik oleks paigas,» lisas Glebova treener Anna Levandi. «Rääkisin Leenale juba ammu, et oleks vaja leida mõni modernsem ja seksikam laul, mille järgi uisutada, sellega ta kindlasti erineb teistest ja paistab silma!»

Vabakava koostamisel oli taas abiks koreograaf Maria McLean, kes tegi Glebovale ka mulluse hooaja kavad. Muusika jäi samaks – Glebova uisutab Nikolai Rimski-Korsakovi «Capriccio Espagnoli» järgi, ent muutus kava sisu. «Tegime selle täiesti ringi,» selgitas Levandi.

Augustis käis Glebova Itaalias, kus osales kahe nädala jooksul üheksal jääsõul ning esitas seal ka oma uut lühikava. «Kõigile väga meeldis, nüüd juba ootan hooaja algust, et saaksin seda kõikidele näidata,» õhkas ta.

Mõlema kava jaoks valmivad ka uued kostüümid. «Praegu just teeme uusi kleite, ma täpsemalt ei tahaks rääkida, milline lühikava riietus tuleb, aga kindlasti on see fabulous (imeline – toim),» naeris Glebova, keda disainimisel abistas Eesti Kunstiakadeemia tudeng Olga Rattik.

Hooajaeelse ettevalmistusega jäi Glebova äärmiselt rahule, lisaks sai ta loodetavasti jagu teda eelmisel hooajal kimbutanud põlvevalust – suvel 21. sünnipäeva tähistanud piiga käis kevadel Pariisis, kus tema haigele põlvele tehti laserravi.
Avastardi teeb Glebova ilmselt oktoobri alguses Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles